Яна Борисова представя ново издание на "Чудна лятна нощ"

Специалното издание на първия ѝ роман съдържа и 7 непубликувани до момента разкази.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 27 октомври 2021

На 1 ноември, Денят на будителите, от 19 ч. в Sofia Live Club Яна Борисова и издателство "Книгомания” ще представят пред публика специалното издание на първия ѝ роман "Чудна лятна нощ”, в което са включени и 7 непубликувани до момента разкази.

Книгата е илюстрирана от Никола Тороманов-Фичо - сценограф и художник, с графичното оформление на Кирил Златков - художник, графичен дизайнер и илюстратор на едни от най-красивите и стойностни книги на български език през последните години.

57

Гости на събитието ще бъдат журналистът Георги Тошев и режисьорът Димитър Коцев-Шошо. Заедно с Яна, те ще споделят лични истории за писането, театъра и любовта, а вечерта ще звучи с рояла на Милен Кукошаров, който заедно с джаз трио ще изпълни любими песни на Яна Борисова, както и авторската музика към романа "Чудна лятна нощ”, създадена от Стефан Вълдобрев.

Представянето е със свободен вход срещу зелен сертификат. В една вечер, посветена на литературата и музиката, публиката ще си припомни и скъпи моменти от представленията на Яна Борисова, събрани в специална галерия от снимки.

Тя е сред значимите съвременни български драматурзи. Произведенията ѝ са поставяни и четени в цял свят. "Една от любимите ми думи в българския език е "свян”. Написах книга за красотата на смущението и колко прекрасни биха могли да бъдат всички, които го изпитват”, казва тя за първия си роман "Чудна лятна нощ”.

57

"Чудна лятна нощ" е произведение за любовта, таланта и последствията от тях. Партитура за силата на думите, за красотата на музиката и за смисъла и нуждата от изкуство. Една история за емоционалните, но притеснителни хора, които нямат възможността да изразяват чувствата и емоциите си. За странниците, които независимо, че не приличат на другите, може би ще се окажат по-интересната част от човечеството. За таланта, вдъхновението и колко крехко и чупливо нещо е то, когато наоколо свири едно чуждо радио.

Една любовна приказка, която променя света и го превръща в магическа реалност. И най-вече история за това как изкуството е по-силно от злото, което се опитва да го унищожи, защото мрази красотата.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA