Какво да гледате този уикенд?

Споделяме предложенията от личните си списъци. Чувствайте се свободни да ги интерпретирате.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 29 януари 2022

Фотография: Profimedia, HBO България, Apple TV+

Неделя следобед е. Температурите навън просто не предполагат излизане. Обядвали сте, превъртяли сте няколко пъти случващото се в Instagram и идва време за любовта ви към кинематографичното изкуство. Какво да не пропускате този уикенд? Let's see...

57

"THE WOMAN IN THE HOUSE ACROSS THE STREET FROM THE GIRL IN THE WINDOW"

В ГЛАВНИТЕ РОЛИ СА... Кристен Бел, Майкъл Ийли, Мери Холанд, Камерън Бритън, Кристина Антъни и Бенджамин Леви Агилар.

ЗА КАКВО СТАВА ДУМА? Анна е жена с разбито сърце, чиито дни изглеждат напълно еднакви. Тя пие вино и гледа през прозореца. Всичко това се променя, когато симпатичен съсед и неговата чаровна дъщеря се нанасят от другата страна на улицата. Анна вижда шанс за ново начало, но точно тогава светът ѝ се обръща с глава надолу, защото става свидетел на убийство. Или поне така мисли.

КЪДЕ ДА ГО ГЛЕДАМЕ? Негово Величество Netflix.

ДА ГО ГЛЕДАМЕ ЛИ ИЗОБЩО? Все едно ни питате да си сипете ли още една чаша вино. Разбира се!

ОЩЕ ОТ GRAZIA: 15-ТЕ СЕРИАЛА, КОИТО ОЧАКВАМЕ И ЩЕ ГЛЕДАМЕ ПРЕЗ 2022 Г.

57

"ПОЗЛАТЕНАТА ЕПОХА"

В ГЛАВНИТЕ РОЛИ СА... Кристин Барански, Синтия Никсън, Кари Куун, Морган Спектър, Дене Бентън, Луиза Джейкъбсън

ЗА КАКВО СТАВА ДУМА? Позлатената епоха в САЩ е време, в което икономиката на страната се променя рязко, много хора печелят състояния, докато други ги губят, а пропастта между старите и нови богаташи е голяма. На този фон през 1882 започва историята на Мариан Брук – осиротялата дъщеря на генерал от юга, която напуска дома си и се мести да живее с консервативните си лели Агнес ван Рийн и Ейда Брук в Ню Йорк. Мариан е придружена от афроамериканката Пеги Скот. Впоследствие момичето се оказва въвлечено във враждата между една от лелите ѝ – представителка на старите богаташи, и супер богатите им съседи новобогаташи – железопътният магнат Джордж Ръсел и амбициозната му съпруга Берта. В този вълнуващ и постоянно променящ се свят Мариан трябва да реши дали да следва старите порядки или да изкове собствената си съдба.

КЪДЕ ДА ГО ГЛЕДАМЕ? В каталога на HBO GO.

ДА ГО ГЛЕДАМЕ ЛИ ИЗОБЩО? Ако сте фенове на сюжетите в епоха, отговорът ни ще трябва да бъде ДА.

57

"УЛИЦАТА НА КОШМАРИТЕ"

В ГЛАВНИТЕ РОЛИ СА... Брадли Купър, Кейт Бланшет, Руни Мара, Тони Колет, Уилям Дефо, Ричард Дженкинс и др.

ЗА КАКВО СТАВА ДУМА? "Улицата на кошмарите" разказва за Стантън Карлайл – бивш карнавален работник, който се превръща в една от топ атракциите на нощните клубове в големия град. Чрез различни трикове, които заимства от своята колежка Зийна и съпругът ѝ Питър, както и с помощта на приятелката си Моли, Стантън създава впечатлението, че е могъщ медиум, способен да чете умовете на хората. Първоначално идеята е просто да впечатлява и забавлява тълпата, но стремежът към слава и богатство става причина представлението да се превърне в средство за финансови измами, чиято цел са по-заможните жители на града. Така Стантън попада в полезрението на брилянтната психиатърка д-р Лилит Ритър, която става съучастник в най-големия му и опасен удар до момента, чиято цел е безскрупулния индустриалец Езра Гриндел. Това, което Стантън не осъзнава, е, че преминава невидима граница и че ядосаш ли определени хора, светът бързо се превръща в тясно и враждебно място, а цената, която трябва да се плати, е ужасяваща.

КЪДЕ ДА ГО ГЛЕДАМЕ? Само в кината.

ДА ГО ГЛЕДАМЕ ЛИ ИЗОБЩО? О, да. Не си помисляйте да го пропускате.

57

"THE AFTERPARTY"

В ГЛАВНИТЕ РОЛИ СА... Тифани Хадиш, Сам Ричардсън, Зоуи Чао, Бен Шварц, Дейв Франко и др.

ЗА КАКВО СТАВА ДУМА? Когато афтърпартито след гимназиално събиране приключи с неочаквана смърт, всеки е заподозрян. Детектив започва да разпитва всички бивши съученици един по един, разкривайки потенциалните им мотиви, докато те разказват своята страна на историята. А кулминацията ѝ води до шокиращата истина.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: "355", "МОРБИУС" И ДРУГИТЕ HOT ФИЛМИ НА 2022 Г.

КЪДЕ ДА ГО ГЛЕДАМЕ? Потърсете го в Apple TV+.

ДА ГО ГЛЕДАМЕ ЛИ ИЗОБЩО? Струва ни се, че има потенциал.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA