Master of Art: Ваксинирай се с изкуство

Този уикенд спокойно може да останем у дома, защото...

12 февруари 2022

Зимното онлайн издание на MASTER OF ART стартира и ще продължи до 28-и февруари на Neterra.TV+

В програмата на онлайн изданието са включени както филми от тазгодишната селекция на фестивала, така и някои от най-добрите и награждавани ленти от изминалата година.

Сред заглавията се откроява филмът за италианския модел и актриса Бенедета Барзини "ИЗЧЕЗВАНЕТО НА МОЯТА МАЙКА". Филмът, режисьорски дебют на нейния син Бениамино Барезе, спечели две награди на фестивала MASTER OF ART през 2020 – за дебют и за най-добър филм в категория "Дизайн и мода".

Друго атрактивно заглавие е "НЕВЪЗМОЖЕН ПРОЕКТ", който проследява нестихващите усилия на Флориан „Док" Капс (световен изследовател на очните мускули на паяците!) да съживи отиващите си аналогови технолии, защото вярва, че изчезването им би намалило ангажираността ни със заобикалящия ни свят. 

PiP

Списъкът продължава с "ПОЛЪК И ПОЛЪК" – малко позната история за връзката на американския художник Джаксън Полък с неговия брат Чарлс Полък, останал в сянката му, още „ПАТЕРИЦА" – филм за живота на патерици на Бил Шанън, световно известен артист, танцьор на брейк и скейт пънк, както и „БЕЗИМЕННАТА - ИСТОРИЯТА НА ЖАНА И БОДЛЕР", който се стреми да реабилитира тъмнокожата Жана, вдъхновила някои от най-красивите поеми, писани на френски.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ВСИЧКИ HOT ФИЛМИ НА 2022 Г.

Janai

Три любопитни и разнородни истории за български творци очакват още публиката – "ЗАВЕТЪТ НА БОРИС ХРИСТОВ" на младия режисьор Борис Славчев, който среща публиката със завещанието на световния бас, "ДАНТЕ И ВЪЗДУШНОТО ПЕРО" на режисьора Димитър Липовански, посветен на Фестивала за съвременно изкуство "Процес – Пространство" и "ХРИСТО БЕРБЕРОВ – ПОРТРЕТ НА ЕДИН ХУДОЖНИК", посветен на малко познатия български художник от края на 19-и и началото на 20. век. 

Dantei

Пълната селекция от над 30 пълнометражни и късометражни филма от онлайн изданието на MASTER OF ART вече е достъпна на Neterra.TV+.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA