Книгите, които можем да вземем с нас на плажа

Подбрахме любими заглавия, обещаващи да направят почивката ни още по-зареждаща.

Истината е, че се изисква много лежене на плажа, ако искате да постигнете мечтания тен. Факт, понякога доскучава и се случва да погледнем часовника. Само че докато бавно улавяме лъчите на слънцето, не може да отречете, че е приятно да се потопим и в друга история за живота, любовта и щастието. Ето няколко идеи за книги, с които миговете край морската бряг ще са още по-приятни.

Нека не забравяме приказката, че колкото книги си прочел, толкова животи си изживял.

"Търся си приятел" – Мори Понсови

Книгата разказва за нестандартна любов, а идеята за нея се е родила от преживяванията на авторката. Амелия, главната героиня, пуска обява във вестника с надеждата да открие своята сродна душа. След това получава куп писма от мъже и жени, но измежду тях едно много специално такова. В крайна сметка желанието на Амелия се сбъдва – накрая наистина се запознава с някого, но нищо не се случва така, както си е мечтала.

рфтгъхйкл

"Яж, моли се и обичай" – Елизабет Гилбърт

Тази много женска книга винаги е добра идея и никога не може да омръзне. Дори да сте гледали филма - пак е добра идея. Авторката разказва собствената си любовна история, но и тази на много други жени. Млада, с не особено сполучлив брак, завършил с развод, Лиз отпътува за Италия, Индия и Индонезия, за да търси щастието. Има година да го открие и да установи лично за себе си какво кара един човек да се определи като "щастлив". 

ертъуио

"Вино от глухарчета" - Рей Бредбъри

Класиката на Рей Бредбъри със сигурност е чудесно четиво за лятната почивка. Увлекателна история, разказваща как детското безгрижие преминава в безвъзвратно порастване. Ще ви върне в щастливите моменти от миналото и ще ви покажеж кое е истински важното в живота.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КНИГИТЕ, КОИТО НИ ВОДЯТ НА ПЪТЕШЕСТВИЕ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ

дфгхйк

"Плажът" - Алекс Гарланд

Това предложение е за любителите на трилърите и приключенията. "Плажът" първо ще ви накара да искате да се озовете на девствения тайландски бряг, на който се развива действието, а после - да се зарадвате, че сте на спокойните черноморски плажове. В книгата ще откриете тайнствени карти, острови, плантации с марихуана, загубена невинност и един Рай, който скоро ще се превърне в Ад.

фгхйк

"Писмо в бутилка" - Никълъс Спаркс

Един ден млада, но загубила надеждата, жена намира писмо в бутилка на брега на окена. Автор е мъж, търсещ отново любовта. Роман за случайността и надеждата да намерим истинската любов. Неугасваща, страстна и чиста.

фгхйк

"Стая с изглед" - Едуард Морган Фостър

Роман, чийто сюжет се развива във Флоренция. Какво повече искаме? Ние сме на красиво място, а четем за друго красиво място! Главните героини също са отишли на ваканция, така че историята им пристига с обещанието за момичешки вълнения и топли италиански вечери, придружени от любовни трепети.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НАЙ-КРАСИВИТЕ ПЛАЖОВЕ В ЕВРОПА, КОИТО ДА ПОСЕТИТЕ ТОВА ЛЯТО

гхйк

"География на блаженството" - Ерик Уайнър

Мърморко търси най-щастливите места на света. Обикаляйки разбира, че всяко място има плюсове и минуси, а щастието зависи от нас самите. Ако сте настроени авантюристично и обичате да опознавате новите култури, то тази книга е за вас. 

жбнм

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA