Пригответе се за първия Международен цирков фестивал на Балканите

Тази есен фестивалът "Златен кон" ще събере доайените на цирковото изкуство в Зала 1 на НДК.

Енергия, плам и майсторство, граничещо с магия! Коне и камили, препускащи по сцената. Папагали, прелитащи над публиката. Циркови номера, невиждани досега в България. Рисковани каскади на границата на човешките възможности, главозамайващи атракции във въздуха и на манежа, илюзионно шоу... събрани под един покрив!

Златен кон

НЕЩО НЕВИЖДАНО

Не, не ви описваме сюжета на нов фантастичен филм, а само част от програмата на Международния цирков фестивал "Златен кон", който ще се проведе от 28 септември до 1 октомври в град София. Тази есен Зала 1 на НДК ще се превърне в арена за най-добрите циркови артисти в света, подарявайки на зрителите 8 грандиозни спектакъла, изпълнени с вълнение и изненади.

Събитието ще събере първенци от цирковите фестивали в Монте Карло, Будапеща, Париж, Москва, Ханой, Сидни, Киев, Жирона и др. Програмата предвижда сензационни номера като въздушна акробатика на въжета и халки, въздушно жонгльорство, джигитовка на коне, дресировка на папагали, баланс на свободна тел, адажио на моноцикъл, комично шоу с клоуни и др. Билети за спектаклите вече са налични на касите на НДК и в мрежата на Eventim.

Златен кон

ЕДИНСТВЕН НА БАЛКАНИТЕ

Освен първи в България, това е и единственият международен цирков фестивал на Балканския полуостров. И, тъй като за всяко нещо си има първи път, "Златен кон" ще предложи на публиката уникални усещания: за първи път в Зала 1 на НДК ще приеме толкова много животни, сред които коне, камили и папагали; за първи път трупата от Монголия ще направи опит за поставяне на рекорд на "Гинес" по време на представление - тройно салто на колона от 6 души!

Членове на международното жури са директори, основатели и съорганизатори на едни от най-големите и известни фестивали в света, а председател на жури комисията е легендарната треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева – най-успялата треньорка на 20 век и основател на световно известната артистична трупа "Нешанъл Арт". За страхотното настроение на публиката ще се погрижат талантливите водещи – Деси Добрева и Драгомир Драганов.

Златен кон

ВДЪХНОВЕНИЕТО

Фестивалът "Златен кон" е замислен да бъде кулминация на международния културен обмен и ярък показател за постиженията на родното цирково изкуство в световен план. Мисията му е да превърне цирковото изкуство във важна част от националната културна политика, която му отрежда подобаваща роля в българското културно пространство.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA