В "Супергерои" става дума за чисто и просто любов

Филмът на Паоло Дженовезе ни прави свидетели на връзка, която започва с много страх, но и с много, много привличане.

20 октомври 2022

Текст: Станислава Айви

Колко пъти сте си мислели дали има вариант, в който не е възможно да сте се срещнали с човека до вас? Ако сте били в различно настроение или ако не валеше дъжд, може би никога нямаше да попаднете на този мъж или жена. Съдба или случайност?

Анна и Марко са двама души, които е трябвало да се срещнат, за да преобърнат живота на другия. Тя е артист със свободна душа, а той е далеч по-прагматичен лекар, който не сваля чорапите си дори в по-интимни ситуации. "Супергерои" ни прави свидетели на тяхната връзка и взаимоотношения, които започват с много страх от нейна страна и друга връзка от негова. Това е обаче от онези привличания, от които няма как да избягаш. Онези, които нямат логика понякога и които всъщност са най-хубавото нещо в живота, което се нарича чисто и просто любов!

Супергерои

ОЩЕ ОТ GRAZIA: СИЛНИ ЖЕНИ В АДАПТАЦИИТЕ НА СЕЗОНА

Филмът на Дженовезе е разделен на три времеви части, в които проследяваме запознанството им, намирането им на път един към друг и много години по-късно, когато двамата са главните герои в комиксите на Анна - "Супергерои". Италианските актьори Жасмин Тринка и Алесандро Борги са фантастични като Анна и Марко и имат толкова много химия помежду си. Режисьорът и сценарист Паоло Дженовезе е майстор в това да извади нюансите на човешката душа на повърхността и отново го доказва със "Супергерои". Предишните му успешни заглавия включват комедията "Неаполитанска магия" и хитовия "Перфектни непознати". С такава лекота ни представя отношенията на двма души, които са обречени да бъдат заедно и в доброто, и в лошото. Защото "една двойка е двойка ако устои, иначе са просто двама души заедно". Движейки се между Милано, Маракеш, Конехаген, Понца и Лука, двамата герои ни правят свидетели на всеки един аспект от отношенията и желанията си - любов, скандали, ревност, тайни от миналото и настоящето и тяхната суперсила наистина е в това да бъдат и да искат да бъдат с другия сега, след 20 години и завинаги.

Любовта в "Супергерои" е тази, за която всеки мечтае, но не всеки е готов да се справи с нея. Тя е като магия, като лудост, която те отнася и никога повече не си същият. Съдба или случайност?

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA