Внимание, това са най-дългоочакваните филми на 2023 г.

Spoiler alert: Ще виждаме Том Круз, Чанинг Тейтъм, Дженифър Лопес и Марго Роби. Често.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 14 януари 2023

Фотография: Profimedia

Холивуд отново почна да се върти на старите, добре познати обороти. Доказват го умопомрачителните, почти фантастични (буквално) екшън предложения, сърцераздирателните драми и романтичните комедии, които гледаме в захлас, макар да знаем в точно коя минута двамата главни герои ще се насочат към залеза и своето happily ever after.

2023-та обещава да е голяма за филмовата индустрия - като започнем от широко критикувания, но обсипан с блясък "Вавилон", минем през екранизацията на "Барби" и завръщането на Том Круз като Итън Хънт, и стигнем чак до "Maestro", който спокойно може да влезе в пряка конкуренция с "Tár".

Това са най-дългоочакваните заглавия в следващите 12 месеца. Или поне по наше мнение.

"ОПЕРАЦИЯ ФОРЧЪН: ТРОЯНСКИ КОН"

/вече в кината/

Гай Ричи и Джейсън Стейтъм обединяват сили за може би най-шеметната си колаборация до момента - шпионската комедия "Операция Форчън: Троянски кон". Лесно може да предположите за какво става дума, ние ще кажем само едно. ОБРИ ПЛАЗА!

"ВАВИЛОН"

/в кината от 20 януари/

Въпреки че филмът събра доста негативни отзиви, той все пак ни отвежда в скандален и турбулентен период от историята на Холивуд, за да разкаже незабравима история, по-голяма от самия живот. История с безмерно разточителство, необуздан упадък и поквара. История, в която главните действащи лица са Брад Пит и Марго Роби.

"WHEN YOU FINISH SAVING THE WORLD"

/от 20 януари/

Джулиан Мур и Фин Уолфхард играят майка и син, които имат проблем не само с комуникацията помежду си, но и с почти всички други хора в живота си. Звучи драматично, но е вярно. Предстои да се убедите сами.

"SHOTGUN WEDDING"

/Amazon Prime Video, от 27 януари/

След "Омъжи се за мен", Джей Ло се завръща с нова романтична комедия. Този път до нея застава Джош Дюамел, но романтиката приключва с момента, в който всички гости на сватбата им се оказват отвлечени. В главния актьорски състав е и най-горещото IT момиче - Дженифър Кулидж.

"80 FOR BRADY"

/от 3 февруари/

Джейн Фонда, Рита Морено, Лили Томлин и Сали Фийлд поемат на girls trip, за да гледат любимия си Том Брейди на Super Bowl. Достатъчно е само да споменем, че сюжетът е базиран на истинска история.

"ПРОФЕСИЯ: СТРИПТИЙЗЬОР 3"

/в кината от 10 февруари/

Откриваме героя на Чанинг Тейтъм в Лондон, където предстои да създаде ново шоу за всяка жена, която иска да почувства, че "може да има всичко, когато поиска да го има". Към него се присъединява богата инвеститорка и потенциален любовен интерес, изиграна от Салма Хайек. Очакваме всичко да изглежда страшно, страшно секси.

"YOUR PLACE OR MINE"

/Netflix, от 10 февруари/

Точно навреме за Свети Валентин, Рийз Уидърспуун и Аштън Къчър влизат в ролите на добрите приятели Деби и Питър, които разменят домовете и животите си за седмица. Представете си "Ваканцията", но в Netflix вариант.

"КРИЙД III"

/в кината от 3 март/

Майкъл Б. Джордан прави режисьорския си дебют в последната лента от спин-оф поредицата за Роки. That's all you need to know.

"ПИСЪК 6"

/в кината от 10 март/

Тази година Гоустфейс се отправя към "града, който никога не спи" за още ужас, хумор, интелигентна постмодерна сатира и липса на хуманност. След огромния успех на "Wednesday", Джена Ортега се завръща в главната роля, а на екран все пак ще видим Мелиса Барера, Хейдън Панетиер и Кортни Кокс. Не забравяйте, че когато пищиш в големия град, никой не те чува.

"ДЖОН УИК 4"

/в кината от 24 март/

"Ще ми трябва пистолет" са думите на Киану Рийвс в трейлъра, описващи най-добре дългоочакваното продължение. Екшънът продължава, докато злодеят пътува през света и изяснява много неща за живота си.

филми

ARE YOU THERE GOD? IT'S ME, MARGARET.

/от 28 април/

Кели Фремън Крейг е звездата в тази адаптация на романа на Джуди Блум. Тя играе 11-годишната Маргарет, справяща се едновременно с пубертета и преместването си от Ню Йорк в Ню Джърси. Рейчъл Макадамс е нейната майка, Барбара, а Кати Бейтс е баба ѝ, Силвия.

"МАЛКАТА РУСАЛКА"

/от 26 май/

"Малката русалка" ще оживее във впечатляваща и пленителна игрална версия, която обещава незабравимо изживяване и нова глава в историята на Disney. Безкрайно талантливата Хали Бейли е Ариел, а като Урсула ще видим Мелиса Маккарти. Готови сме!

"THE MOTHER"

/Netflix, през май/

Отново Джей Ло. Само че в ролята на майка, която се налага да остави дъщеря си и да се крие. Майка, която става убиец, за да защити изоставеното си дете.

"МИСИЯТА НЕВЪЗМОЖНА: ПЪЛНА РАЗПЛАТА, ЧАСТ ПЪРВА"

/в кината от 14 юли/

В най-новия филм от изключителната поредица, белязала завинаги не само шпионския екшън жанр, но и развлекателното кино като цяло, миналото се завръща и поставя Итън Хън пред дилема със смъртоносни последици – дилема, която отпраща него и екипа му на най-опасната им мисия до момента, а успехът или провалът ѝ ще предреши кой ще контролира истината и представата за "добро и лошо" за векове наред. Залогът е самото бъдеще!

"БАРБИ"

/в кината от 21 юли/

След обещанията на Марго Роби и първия тийзър за дългоочакваната лента, не знаем какво да очакваме от "Барби", но знаем, че Грега Гъруиг режисира, Райън Гослинг ще изиграе Кен, а къщата на Барби в Малибу наистина е факт. Куклата на всички кукли обещава филмът да бъде "незабравим".

"ОПЕНХАЙМЕР"

/в кината от 21 юли/

На 21 юли, точно 77 години след първата контролирана ядрена експлозия, с която човечеството овладява силата на Слънцето, Кристофър Нолан ни кани в кината с ускоряващия пулса, биографичен епос "Опенхаймер", за да разкаже парадокса на енигматичния човек в центъра на събитията, който рискува да унищожи света, за да може да го спаси. Красотата на визията е реализирана по впечатляващ начин с IMAX камери!

филми

"ДЮН 2"

/в кината от 17 ноември/

Още когато първата част стана тотален хит, Дени Вилньов ни обеща да видим повече от Зендея. Феновете на sci-fi жанра вече имат сериозни очаквания. На екран ще видим Флорън Пю, Остин Бътлър и Леа Сейду, а останалото се пази в тайна.

филми

"KILLERS OF THE FLOWER MOON"

/Coming soon, Apple TV+/

Макар към момента статусът на проекта да е "coming soon", съвсем... скоро стрийминг платформата ще събере Лео ди Каприо с Мартин Скорсезе и Робърт де Ниро, за да разкажат ужасяващите убийства на американци от 20-те години на миналия век. Само да уточним, че предполагаемият бюджет е 200 милиона долара.

филми

"MAESTRO"

/Coming Soon, Netflix/

Брадли Купър отново сяда на режисьорския стол, но този път компрания ще му прави Кери Мълиган, която предстои да изиграе съпругата на композитора Ленард Бърнстийн. Въпреки че дотук всичко звучи крайно обещаващо, Стивън Спилбърг и Мартин Скорсезе са продуценти. Очакваме да е епично.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA