11 момчета в изповед за любовта в пърформанса "НощнитеРицари"

Спектакълът по текстове на Яна Борисова е с премиера на 5 юни.

Ася Иванова
Ася Иванова 30 май 2023

Фотография: Миряна Сливенска

Какво е любовта? Отговор на този въпрос ще дадат 11 момчета в най-новия театрален пърформанс "НощнитеРицари".

Един от най-успешните съвременни драматурзи у нас и в цяла Европа - Яна Борисова, която е и носител на титлата "Жена на годината" в категория "Изкуство" за 2022 г., дава възможност на млади таланти да покажат актьорските си умения. На сцената ще излязат актьорите Александър Евгениев, Владислав Стоименов, Спартак Панталеев, Кристиян Негалов, Георги А. Богданов, Кирил Недков и Петър Петров, а на премиерата на 5 юни, която ще се състои в Sofia Live Club, ще се включат специално и актьорите Александър Сано, Христо Петков, Петър Антонов и Филип Буков. Те ще изпълнят нейни нови текстове на фона на музиката на маестро Милен Кукошаров.

нощните рицари

"НощнитеРицари" са пазители на нощта – времето, когато всичко забранено е позволено и всичко неизказано може да се изрече. Това са гласове, които разцепват мрака и говорят за любов. Брутално, откровено, без цензура и без задръжки. 

"Благодарение на НощнитеРицари всички можем да отворим сетивата си за това огромно емоционално море наречено любов… или влюбване. Моята голяма страст, моята голяма тема като автор, която аз винаги ще следвам, а тя винаги ще ми предстои. Любовта е свързана с оцеляването, с вдъхновението от живеенето, с дишането, с радостта, и с концепцията за щастие. Тя е сериозна работа и не е за всеки. Това е може би единствената безпогрешна формула досега, която е спасявала човечеството. Огромна стихия с размери и сила без аналог. Която единствена превръща хората в богове и обратното! И както каза един мой много скъп човек: Никой не може да се изложи, когато става дума за любов," споделя Яна Борисова.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA