14 заглавия, които непременно да прочетем този месец

Книгите, които ще ви държат в напрежение до последната си страница.

Ася Иванова
Ася Иванова 15 август 2023

"ПОСЛЕДНОТО КРАЛСТВО" (изд. Обсидиан)

Ненадминатият Стив Бери ни предлага поредната историческа мистерия, която ще ви държи под напрежения до последната си страница. В нея се разказва за ексцентричният баварски крал Лудвиг II, който умира мистериозно през 1886 г. В последните си години предприема търсене на ново кралство, с което да замени Бавария. Дали е успял? Това ще разбере Котън Малоун, достоен конкурент на Джеймс Бонд, който консултира ЦРУ в най-заплетените разследвания, свързани с исторически загадки.

"ВЪЗДУХЪТ, КОЙТО ДИШАМ" (изд. Егмонт)

Ако искате да се потопите в роман, изпълнен с емоции, книга, която макар, че ще ви разплаче, ще вдъхне надежда и приповдигне духа ви, то тогава историята на Тристан и Елизабет от "Въздухът, който дишам", е за вас. Те са двама души, изгубили любимите си хора и срещайки се, съдбата им ги предизвиква да потърсят в себе си сили да се усмихнат отново на живота. Роман за любовта, която оставя дълбоки белези, когато ни напуска, но и която единствена е способна да излекува раните в душите.

"ВСИЧКИ СТРАХОВЕ" (изд. Ciela)

Ако искате да се потопите в истински интригуващ и разтърсващ психологически трилър, това е вашата книга. В нея е разказана зловещата история за смъртта на едно семейство и студентът Мат Пайн, който разбира за смъртта на близките си, докато е в колежа. Това не е първата трагедия в семейството – преди години по-големият брат Дани е обвинен за убийството на приятелката си. Той излежава присъдата си, а след като правят документален филм за него, всички искат неговото оправдаване. Мат обаче крие тъмна тайна, която го кара да вярва, че Дани наистина е убиецът.

"ЛЕДЕНА УТРОБА" (изд. БАРД)

Втората книга "Ледена утроба" от шеметната серия на Джеймс Ролинс "Лунопад" е увлекателен разказ, който разказва за няколко души, които съдбата събира, за да предотвратят наближаващия апокалипсис. Войник, крадец, принц и младо момиче са свързани в задруга, която се променя на всяка крачка. Те трябва да се разделят, за да поемат към един необятен леден простор и към една огромна световна столица, която познават само от легендите. Времето им изтича и само истината може да спаси всички.

"ГРОБЪТ НА СЕСТРА МИ" (изд. Benitorial)

Това е първата книга от прочулата се в цял свят и достигнала до повече от осем милиона читатели поредица за детектив Трейси Кросуайт. В продължение на две десетилетия тя се съмнява в изчезването на сестра си Сара и последвалото дело за убийство. А когато откриват останките й, Трейси е решена да получи отговори на въпросите, които я измъчват от години. Това ще я изложи на смъртна опасност и ще промени живота й завинаги.
На пазара вече е налична и втората книга от поредицата за детектив Трейси Кросуайт – "Сетният ѝ дъх".

"КУРШУМЪТ, КОЙТО НЕ УЛУЧИ" (изд. Софт Прес)

Последната част от крими поредицата на Ричард Озмън ни предлага поредното интригуващо заглавие. „Куршумът, който не уличи“ разказва историята за четирима любители на загадките, които тръгват по следите на местна легенда, убийство и липсващ труп. Случаят би трябвало да е от любимия им вид – отдавна забравен. Но се оказва, че някой помни. С убийствена яснота...

"КАК ДА ВЪЗПИТАВАМЕ МОМЧЕТА" (изд. Colibri)

Ако сте сред родителите с момчета и се чудите как да укротите тяхната неизчерпаема енергия, то видният австралийски психолог и семеен терапевт Стив Бидълф дава насоки за това. В книгата той разграничава три ясно очертани етапа в израстването на момчетата: от раждането до 6-годишна възраст, от 6 до 14 години и от 14 години до зрялост, и дава конкретни препоръки както за майките, така и за бащите. Бидълф разкрива и които са рисковите моменти при порастването на всяко момче, като по-висок процент на проблеми с ученето, склонност към насилие и опасност от самоубийства.

"ЗАПОЧНИ ДА ЖИВЕЕШ" (изд. Апостроф)

Клоуи Браун е компютърен гений с хронично заболяване, цели, план и списък. Когато почти – но не съвсем – умира, тя си поставя седем задачи, които да ѝ помогнат да "започне да живее", и вече е изпълнила първата: да се изнесе от имението на родителите си и да стане самостоятелна. Кои са останалите неща и какво я среща с лошото момче Редфорд "Ред" Морган, който има татуировки, мотоциклет и повече сексапил от десетима холивудски красавци?

"ВОЙНАТА НА ВЕРИТЕ" (изд. Enthusiast)

В най-новата си книга Людмила Филипова разкрива една премълчана история, която се споделя от поколение на поколение в Шуменския край и чака да бъде разказана вече шест века. "Войната на верите" е посветена на богомилите и последния кръстоносен поход, състоял се по нашите земи. Написването на книгата отнема на известната писателка седемнайсет години, за да изследва преданията, описани в романа, както и да намери най-подходящите ъгли, през които да бъде споделена.

"СМЪРТ НА РИВИЕРАТА" (изд. Еднорог)

В "Смърт на Ривиерата" се срещаме със симпатичния и готов за всякакви предизвикателства инспектор Мередит от Скотланд Ярд. Той е изпратен на топлото крайбрежие на Франция, за да разкрие банда фалшификатори. Това го отвежда до пищната вила "Палома" на ексцентричната англичанка Неста Хедъруик и нейните не по-малко интересни гости. Всеки от тях има своите дълбоко пазени тайни. Оформя се страстен любовен триъгълник, който ще доведе до неизбежно убийство. Докато се опитва да разкрие бандата фалшификатори, Мередит се сблъсква с извънредно изобретателен убиец, чиито ходове са трудно проследими.

"ДУХОВНА ВРЪЗКА" (изд. ИБИС)

След дълго и сърцераздирателно пътуване до Сибир, родното място на Дмитрий, Роуз Хатауей отново е в "Св. Владимир" – при своята най-­добра приятелка Лиса. Дипломирането им наближава и момичетата нямат търпение да започне новият им живот извън железните порти на Академията. Но въпреки вълнуващото бъдеще, което им предстои, сърцето на Роуз все още скърби за Дмитрий. Той е някъде там, навън. Тя пропусна своя шанс да го убие и сега нейните най-големи страхове са на път да се сбъднат.

"АЛИСИЯ И ТЕОРЕМАТА ЗА БЕЗКРАЙНАТА ЛЮБОВ" (изд. Хермес)

Интригуващият роман ни среща с Алисия, която загубва съпруга си при нелеп инцидент. Тя наследява семейната винарна на остров Майорка и кучето му. Единственият проблем е, че тя няма никаква представа как се прави вино. Също така не обича кучета. Години по-късно, когато е изправена пред финансов крах, среща млад и привлекателен корсиканец Марко. Той е идеален и е готов да й даде всичко. Но интуицията й подсказва, че той е твърде добър, за да е истински. И се оказва права. 

"МЪЛЧАНИЕТО НА ЦВЕТА" (изд. Лабиринт)

Нарине Абгарян, писателката, покорила сърцата на хиляди читатели у нас, отново ни кани в приказната си малка вселена, където има място за всички: и за влюбените, и за отчаяните, и за застигнатите от скръб, и за късметлиите. В "Мълчанието на цвета", новия си сборник с новели, разкази и пътеписи, Абгарян ни приобщава с тънък хумор, прозорливост и великолепен език към тези житейски уроци и към най-важното си послание: каквото и да ни се случва, на каквито и изпитания да се натъкваме, има една велика сила, която ни носи избавление и ни вдъхва утеха: любовта. 

"ГОДИНАТА НА СВИНЯТА" (изд. Кръг)

Броени часове преди китайската Нова година да настъпи, в редиците на испанската полиция се случва престъпление. Младши инспектор Ческа Олмо изчезва и колегите ѝ започват разследване. Към тях се присъединява и Елена Бланко – макар и твърдо решена да сложи край на кариерата си, тя не може да остане безучастна, когато в беда е приятелка. В хода на разследването екипът се натъква на зловеща престъпна схема, съществуваща от десетилетия. Ужасяващи разкрития изправят героите пред тежки въпроси.

Този август ни предлага повече прохлада, отколкото сме предполагали, и времето е особено подходящо за поредното интересно четиво.

В най-лежерния месец от годината имаме нужда от нещо разтърсващо и интригуващо. Затова ви предлагаме няколко непрегнати трилъра, които ще ви държат до последната страница със затаен дъх, исторически мистерии и романтични романи, които ще успеят да разплачат и най-коравосърдечните дами.

Вижте повече в галерията!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA