Легендарният Хосе Карерас с нов концерт в България

Каталонският тенор ще излезе на сцената на зала 1 на НДК на 3 декември.

Ася Иванова
Ася Иванова 22 август 2023

Фотография: Profimedia; PR

България ще посрещне още веднъж една от най-известните фигури в съвременната опера, Хосе Карерас.

Концертът на легендарния каталонски тенор ще се проведе на 3 декември в Зала 1 на НДК, а билетите влизат в продажба утре в 11 сутринта. те ще вървят на цени между 120 и 300 лв. 

"Много съм щастлив, че мога да се завърна при една от любимите си публики, при българските почитатели на музиката, където вече имах много незабравими изпълнения, които ще си припомним с пълна програма на 3 декември. Завръщането ми в София със сигурност ще бъде празник на музиката. Надявам се да се видим там," гласи съобщението на Карерас към българските му фенове.

Хосе Карерас

Хосе Карерас е един от "Тримата тенори" – отличие, което споделя с Лучано Павароти и Пласидо Доминго. През кариерата си Карерас записва повече от 50 пълни опери и 40 класически и популярни рецитала. На сцената на зала 1 на НДК, той ще излезе с оркестъра с над 130 годишна история и световно признание и популярност – този на Софийска опера и балет. Диригент на спектакъла в София ще бъде Давид Хименес. Сопраното, което ще излезе на сцената на Зала 1 на НДК, е Диана Цугуи.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA