Танцовият спектакъл "В нейния глас" ни отвежда на тайно място

До последно няма да знаем къде ще бъде мястото на събитието.

Ася Иванова
Ася Иванова 02 ноември 2023

Коста Каракашян и  Антония Георгиева отново обединяват сили за поредния си общ спектакъл, който обещава да ни остави без дъх.

След представянето на общите им проекти "КУХНЯ" и "Последният залез", двамата продължават да създават нови преживявания и да разтърсват публиката по новаторски начин. "В нейния глас" е новият имърсив театрален спектакъл на двамата. Моноспектакълът представя края на една любов чрез вихъра на човешките емоции, които преживява една изоставена жена в апартамента си и е вдъхновен и създаден по мотиви на пиесата на Жан Кокто "Човешкият глас".

В нейния глас - Каракашян студио

В нейния глас - Каракашян студио

ОЩЕ ОТ GRAZIA: В КОЖАТА НА КОСТА КАРАКАШЯН

Съвременната адаптация изследва връзката между тялото и емоциите на героинята, а модерният и нестандартен прочит я прави достъпна и цели да привлече нова аудитория към творбата. "Изследваме преминаването от едни взаимоотношения към това да бъдеш напълно сам. И по някакъв начин много си играем с този катарзис, който всеки един човек с разбито сърце е изпитвал и искаме и хората, дори и по един терапевтичен начин, да изпитат тези емоции чрез един танцьор, който може да създаде нещо красиво и въздействащо от едни негативни емоции", споделя Коста Каракашян.

В нейния глас - Каракашян студио

В нейния глас - Каракашян студио

В главната роля влиза Марчела-Василена Димитрова, талантлива млада танцьорка с многогодишен опит в областта на съвременния танц в Париж и Лондон, завършила Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance и част от танцовата трупа Jasmin Vardimon 2. Марчела вече усилено репетира на родна земя и няма търпение да съпроводи зрителите на това интимно пътешествие в дебрите на съвременното изкуство. 

"В нейният глас" обещава преживяване на загадъчна локация, която ще остане в тайна до премиерата, но няма да остане единствената изненада за публиката. Събитието ще се проведе от 6 до 10 декември. Представленията ще се провеждат два пъти на вечер в 19:00 и 21:00 часа с продължителност 50 минути.  Те са реализирани с финансовата подкрепа на Министерството на култура.

Билети за спектакъла може да откриете тук.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA