"Игрите на глада" разказва историята на злодея Кориолан Сноу

Премиерата на франчайза е на 17 ноември.

Ася Иванова
Ася Иванова 10 ноември 2023

Фотография: Forum Film

Продължението на "Игрите на глава" ни разкрива вълнуващата история вълнуващата история за покваряването на младия Кориолан Сноу, първите му стъпки в йерархията на властта и превръщането му в ужасяващия тиранин, който знаем от първите части на франчайза.

"Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии" излиза по кината на 17 ноември и разкрива произхода на някои герои от предишните четири филма. Продукцията по-специално изследва пътя на президента Сноу към попечителството над жестоките игри, в които млади хора трябва да се бият до смърт.

Hunger Games

Hunger Games

Години преди да стане президент на Панем, 18-годишният Кориолан Сноу е последната надежда на своя залязващ род – някога гордо семейство, което след войната губи своите влиятелни позиции в Капитол. С бързото наближаване на 10-ите годишни Игри на глада, младият Сноу е неприятно изненадан, когато е избран за ментор на Луси Грей Беърд – момиче трибут от незначителния Окръг 12. Но след като Луси Грей привлича цялото внимание на Панем със своето провокативно изпълнение по време на Жътвата, Сноу смята, че може да успее да обърне шансовете на тяхна страна. Обединявайки уменията им за показност и новооткритата политическа проницателност, битката на Сноу и Луси Грей в крайна сметка ще разкрие кой е пойна птица и кой е змия.

Hunger Games

Hunger Games

Подобно на останалите епизоди, филмът-предистория се основава на роман на Сюзън Колинс, който излиза през 2020 г. Възрастният Сноу от оригиналните филми се изпълнява от канадския актьор Доналд Съдърланд, а младата му версия в предисторията е изиграна от английския актьор Том Блайт.

Актьорският състав включва и забележителните актьори Вайола Дейвис в ролята на злодейката д-р Волумния Галия, Хънтър Шафър като Тигрис Сноу и Питър Динклидж като Каска Хайботъм.

Изтребление, политическо безумие, фалшив блясък, хладнокръвни предателства и жестока борба за оцеляване... това е светът на 'Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии', които излизат на голям екран след броени дни.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA