Editor's Life: Какво гледаме, докато сме под карантина?

Това са сериалите, които можем да гледаме постоянно, още повече по време на карантина.

В редакцията на GRAZIA ценим високо добрите сериали. Именно поради тази причина решихме да споделим с вас всички онези продукции, на чиято компания се наслаждаваме, докато сме в период на социална изолация. Не сте ни питали, но вярваме, че сред нашите предложения може да откриете следващия си телевизионен guilty pleasure. А какво по-хубаво от чаша вино, хубав шоколад и любимия сериал... отново и отново. 

СИЛВИЯ, ГЛАВЕН РЕДАКТОР

Все си повтарях как нямам достатъчно време да изгледам всички сериали, които искам. Оказа се, че човек като си стои вкъщи и работи... пак работи и пак няма време за ВСИЧКИ сериали. Смешно, нали? :)
Затова реших да се съсредоточа основно върху абсолютният binge watch сериал How to get Away with Murder. Моля ви, който не го е гледал да започне веднага. Има много драма и... стрес. Освен това е и любимият сериал на Мелания Тръмп. От заглавието може да си представите какво ли ѝ се върти в главата на тази жена всеки път, в който мъжът й протегне ръка към нея. В Netflix боря стреса с Brooklyn Nine-Nine. Идеалният ситком - с достатъчно сезони и много страхотни персонажи. Мисля, че го дават и по bTV Comedy, за което им казвам "БРАВО!"

022

Другата стрийминг платформа, която използвам non stop e HBO GO. Това е домът на "Сексът и градът". От години не спирам да гледам този велик сериал и сега всеки ден намирам време за поне един епизод. Припомням си колко е хубаво да се събереш с приятелите на кафе. Чудих се вчера, гледайки как Брадшоу сяда да пише на лаптопа си, какво ли би написал персонажът на Кари ако сега, по време на пандемия, беше затворен в нюйоркския си апартамент и нямаше на кой да покаже новите обувки. В HBO GO ще бъда все по-често тези дни и заради новия сезон на "Западен свят", сериалът, който дълго време се чудих дали въобще разбирам. И така в чудене се оказа, че съм му сериозен фен.

00

За тези, които искат да гледат нещо по-така предлагам, пак в HBO GO, да си пуснат Claws. Луда история на гето маникюристки, които перат пари, замесват се с лошите, стават лошите - има от всичко там и то е много цветно. Няма как да не споделя обаче, че най-чаканото нещо от мен е Money Heist. Новият сезон идва на 4-и април. Испански сериал за най-великия обир, който можете да си представите. Освен това се оказа, че една от главните актриси също е в труден период - преди броени часове сподели, че е болна от COVID-19...

00

НЕВЕНА, РЕДАКТОР

00

Тъй като не съм от хората с изявени и особено смислени хобита, Netflix на дневна база е нещо, което може да поддържа духовния баланс в мен за неопределен период от време. Мога да говоря с часове за нещата, които съм гледала на платформата, но за да съм свежа в препоръките си, ще обърна внимание на 3 заглавия, които тествах в последната карантинна седмица:

00

Restaurants on the edge В същността си тази продукция наподобява „Кошмари в кухнята" и в същото време няма нищо общо с българското предаване. Накратко, няколко ресторанта в различни, екзотични точки на света имат нужда от rehab на 3 нива: интериор, меню и бизнес стратегия. Помагат им топготвач, утвърден дизайнер и успешен бар мениджър… Различното и истински грабващо е, че тримата професионалисти навлизат дълбоко в местната култура и традиции, показват локални бизнеси и занаяти, извличат автентичната есенция от мястото и ангажират общността в каузата на ресторанта. В момент, в който пътуването е суспендирано на интернационално равнище, международната разходка с Restaurants on the edge ще зареди пълноценно сетивата ви. Отпуснете коланите, защото по всяка вероятност се намирате на дивана си, и започнете от Малта, Хонконг и Коста Рика, където ще ви отведе форматът.

00

Love Death+Robots Това заглавие препоръчвам, ако сте във връзка и човекът до вас не може да издържи само на травъл романтика и хепиенд сюжети. Изгледала съм само 2 епизода от поредицата към момента и въпреки че първият бе по-муден от очакваното, не мога да отрека, че финалът му ме накара да дам шанс на още един. Независими една от други, сериите в този проект обединяват усилията на световни величия в анимацията, а жанровете, с които ще се сблъскате – от sci-fi хорър до комедия, ще задоволят потребността ви от разнообразие в монотонността на изминалата седмица.

00

Dancing with the Birds С гласа зад кадър на британската легенда Стивън Фрай, Dancing with the Birds, ще се окаже голямата изненада във вашия филмов wishlist. Не съм от хората, които се откриват в Animal Planet, но този документален шедьовър, пълнещ очите с красота (особено ако имате по-висок клас екран на телевизора), ще ви покаже как един научнопопулярен филм за птиците в джунглата, може да бъде не просто информативен, но и безкрайно духовит!

ЛЮБА, РЕДАКТОР КОЗМЕТИКА

Трудно избирам сериали – като цяло не гледам много филми и никога не съм била от хората, които са редовни в кината. Или пред малкия екран. Затова, когато избера и изгледам всички сезони на някой сериал, значи просто е от моите. Без да е задължително някой друг да се е впечатлил от него. Е, сега завършвам „Милиарди". От една страна веднага може да се сетите за темата, но от друга – ще бъдете изненадани. Поне с мен стана така. Харесва ми психологията в сериала. Чували ли сте, че парите не могат да дойдат при теб, ако не си готов за тях или ако не смяташ, че ги заслужаваш? Има нещо такова. Това разбрах от епизодите. И да управляваш милиарди е въпрос на психика.

00

А покрай управлението им, животът не спира – уроците са по-болезнени, по-ярки, по-отекващи, по-опустошителни... Друг важен урок – винаги, винаги, винаги можеш да започнеш отначало и никога, никога, никога да не се отказваш. Май това е формулата на успеха!? Колко познато! Бонус за сериала са красивите интериори, менталните трикове, психологическите изводи, динамичен е, в нито един момент не доскучава. Още нещо – сезоните са пет, всеки сезон е с по 12 епизода, а всеки епизод е около 60 минути. Има за гледане!

КРИСТИНА, ОНЛАЙН РЕДАКТОР

Аз съм в кармична връзка с Италия. Живеех в Рим, когато през есента на 2003 г. получих неустоимото предложение да се върна в България като редактор на любимата GRAZIA. Обичам всичко свързано с италианския стил - култура, дизайн, отношение към живота, храна.

Изгледах на един дъх "Младият папа" и с нетърпение очаквах "Новият папа", който също ме грабна моментално и ме остави в истинска абстиненция между епизодите. Сега ритуално преди лягане, гледам по една серия от дебюта на гениалния Сорентино в телевизията и си припомням с удоволствие и детайли това пиршество за очите и ума. Брилянтни диалози, убийствен саундтрак, умопомрачително добър Джъд Лоу, Джон Малкович, Силвио Орландо (Войело), истинска красота и грация в детайлите на визията, интригуващо ироничен подход, в които са скрити много философски доктрини и общочовещки истини без да тежат. Костюми и сценография, които просто те оставят без дъх.

00

Въпреки че Ватиканът отказва достъп на Сорентино до териториите си, това никак не се усеща в епизодите (а аз познавам Рим добре). Паоло Сорентино е пророчески добър, защото апокалиптично празните улици на Венеция, по които се разхождат героите (докато Джъд Лоу се укрива,събуден от комата), се оказаха самата реалност в момента. Сорентино ни напомня,че киното е все още изкуство, което може да вълнува всички сетива. Горещо го препоръчвам на всички, които не са се докоснали до тази магия и обичат Италия.

ДИМИТЪР, ОНЛАЙН РЕДАКТОР

Винаги съм имал специално отношение към добрите сериали. Към тези, които, колкото и уморен да се чувстваш, просто трябва да догледаш, защото нямаш търпение да разбереш какво се случва занапред. Е, истината е, че когато не съм в office частта от home office метода на работа, гледам сериали. Казах си, че сега е времето да наваксам с абсолютно всичко в списъка ми, който е по-дълъг от "Гордост и предразсъдъци"... колко се справям е друг въпрос. Последният сериал, който изгледах на един дъх и мога да препоръчам с две ръце, е "Mindhunter". Продукцията на Netflix разказва за двама агенти на ФБР, които провеждат поредица от интервюта със серийни убийци, за да разберат техните мотиви и начина им на мислене. Не е за всеки, но за тези, които обичат мистерията и драмата, е истинска находка.

00

Периодът на социална самоизолация за мен обаче съвпадна с премиерата на "Little Fires Everywhere". Сериалът е базиран на едноименния роман, станал абсолютен бестселър в световен мащаб, а в главните роли влизат Рийз Уидърспуун и Кери Уошингтън, които се опитват да водят перфектния живот, но са доста далеч от тази си цел. Сюжетните линии се развиват с правилното темпо, саундтракът е умерен, а усещането за 90-те допринася за известен уют. Ако искате да видите Рийз Уидърспуун, която прави секс с мъжа си по график (в сряда и събота) и му отказва такъв, само защото са минали две минути след полунощ и вече е четвъртък, значи няма да съжалявате.

00

Следващият сериал, който предстои да започна, е по препоръка на нашия главен редактор. "How to Get Away with Murder", идвам скоро! Използвайте взетите карантинни мерки, за да изгледате някое от нашите предложения и да откриете своя нов guilty pleasure. В крайна сметка, ако нищо не ви грабва окото, няма как да сбъркате с епизод на "Приятели". Там ситуацията винаги е *О, БОЖЕ МОЙ!*

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA