Идея за останалите от Великден яйца

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 30 април 2019

Винаги остават по няколко, нали? Толкова обичаме да ги шарим и рисуваме, че великденските яйца все са повече, отколкото можем да изядем по време на празника. Но има начин да не ги изхвърляме, дори да приготвим нещо оригинално за гостите, които не са успели да дойдат в празничните дни, а след тях. Дори само за нас самите или нещо весело и забавно за децата.

Нужни са съвсем елементарни продукти: останалите от Великден сварени яйца, 2 супени лъжици майонеза, 1 и ½ с.л. горчица, 1 с.л. хрян, 1-2 наситнени съвсем на дребно кисели краставички, 1 ч.л лимонов сок, малко сол и черен пипер.

Яйцата се разрязват, както е показано във видеото, жълтъците се изваждат в купа, намачкват се с вилица, прибавят се останалите съставки и всичко се обърква добре. След това белтъците се напълват с тази смес с помощта на шприц или пликче за фризер, на което сме изрязали края, като се оформя връх, така че да се образува глава на пиленце. Отгоре се поставят по-малките парчета белтъци, като шапчици, а очите и нослетата на пиленцата се правят от маслини и морков.

Разбира се, в намачканите жълтъци можем да прибавим всичко, което ни харесва, например надробена риба тон, парченца наситнени чушки и т.н.

Вижте колко е лесно. И вкусно!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA