Лято в чаша – 5 плодови сорбета за горещите дни

Сорбето е идеален десерт за горещите дни. Той е освежаващ, дъхав и няма опасност да ни се „лепне”. Традиционният сладолед е любим на малки и големи, но е толкова лесно да си приготвим сладолед сорбе у дома! Предлагаме ви пет идеи, с които да заситите глада си за нещо сладко, без да се притеснявате за килограмите.

Има два начина да приготвите сорбе. Ако използвате замразени плодове, както е във видеото, ще можете да консумирате сладоледа, веднага щом от блендера го прехвърлите в чаша. Ако обаче нямате замразени плоодове, а и държите да използвате пресни, тогава, след смилането, ще трябва сместа да постои във фризера и няколко пъти да се разбърква, за да не се образуват кристали.

Който и начин да изберете, ще имате един наистина невероятен и оригинален десерт – прекрасен за летните вечери на верандата или на вилата. Може да обогатите тези пет предложения по ваш вкус, като им добавите мента например. Или като направите пъстра композиция - в една купа или чаша сложете по една топка от различните видове и ще се получи невероятно красиво.

И при петте рецепти всички съставки се смилат в блендера. Нищо сложно и нищо особено. Ето и нужните продукти.

Сироп за сорбето: сваряват се ½ чаша вода и 1 ч.ч. захар. Охлажда се добре, за да не попари плодовете. Този сироп се използва и при петте вида сорбе.

Сорбе от манго и малини: 3 чаши манго, 1 чаша малини, няколко супени лъжици сироп.

Сорбе от горски плодове: 4 чаши горски плодове, няколко супени лъжици сироп.

Сорбе от краставица и пъпеш: 3 чаши нарязани парченца пъпеш, 1 чаша нарязани краставици, няколко супени лъжици сироп.

Сорбе от праскови и босилек: 4 чаши праскови, 2-3 листа босилек, няколко супени лъжици сироп.

Сорбе „Пина Колада”: 4 чаши ананас, 1/4  чаша кокосово мляко, кората и сока на 1 лайм, няколко супени лъжици сироп.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA