Испанска винарна пусна вода с вкус на вино, полезна за здравето

Винарна в испанския регион Галисия представи новия си продукт - вода с вкус на вино. Сега можете да се насладите на вкуса на червено или бяло вино, без да се страхувате от напиване и напълняване. Какво по-хубаво от това да си казваме „Наздраве!” до безкрай, без след това да вършим глупости?

Водата, наречена Vida Gallaecia, е резултат от две години на сътрудничество между винарната Bodega Líquido Gallaecia и учените от Висшия съвет за научни изследвания на Испания. Вкусът на тази вода не се различава от виното, но не съдържа алкохол и има много малко калории, което прави продукта подходящ за употреба по всяко време и на всяко място. Създателите на напитката внимателно пазят тайната на нейното приготвяне.

Vida Gallaecia

„Водата е обогатена с флавоноиди от грозде и отпадъци от процеса на винопроизводство. Флавоноидите имат положителен ефект върху организма, пречат на развитието на диабет и са антиоксиданти”, казва Кармен Мартинес, която е доктор на биологичните науки.

Vida Gallaecia се произвежда от два сорта грозде: бялото Godello и червеното Mencia, а водата за напитката е взета от извори в региона.

„Това е досущ като пиенето на вино, но в същото време е нещо полезно и безалкохолно, тъй като в основата му е водата”, споделя представител на винарната.

Създателите на Vida Gallaecia в бъдеще виждат перспективи на японския пазар, където търсенето на такива продукти е много високо. Безалкохолната бира също е изключително популярна в Япония.

Ако все пак сте почитатели на традиционното вино, предлагаме ви рецепта за къпиново вино, на която не може да устоите.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA