За хладните есенни вечери е подходящо всичко, което внася топлина не само в дома, но и в душата. А какво по-хубаво от това да запалим камината и да се съберем около трапезата с приятелите и семейството, докато от фурната се разнася великолепният аромат на домашно изпечен кейк? Марта Стюарт, която е успешна бизнес дама, издател на списание и медийна личност, ни предлага една лесна и вкусна рецепта, за да се почувстваме наистина уютно. Опитайте!
Продукти:
Приготовление:
Яйцата се разбиват със сметаната, солта и черния пипер до гладка смес. В тази смес се потапят нарязаните на филийки картофи и престояват около 30 минути. След това половината от картофените резени се вадят и се редят в намаслена форма с диаметър 22-23 сантиметра, така че да покрият добре цялото дъно. Отгоре се подреждат резените шунка, след това броколите. Всичко се поръсва обилно с чедър или друго меко сирене, а най-отгоре се подреждат останалите картофи. Сметаната, разбита с яйцата и останала от накисването на картофите, накрая се излива внимателно върху всичко това. Леко се притиска с ръка подреденото във формата и след това се пече 40 до 60 минути в предварително загрята фурна, докато не се зачерви добре. Когато ястието се извади от фурната, се оставя да си „почине” за около 15-20 минути, след което може да се сервира като резени торта.
Съвети:
1. Може да замените шунката с бекон, а броколите със спанак. Всъщност, самата Марта винаги проявява фантазия и не се страхува да експериментира. Така че, действайте смело.
2. Лесно ще извадите кейка от формата, ако предварително сте покрили дъното с хартия за печене, а когато кейкът е готов го обърнете в чиния, отстраните хартията и след това го обърнете обратно в друга чиния. Във видеото е показано колко лесно се прави това.