![](https://www.graziaonline.bg/Content/ImagesDatabase/p/804x0/crop/both/17/17a95b77a002464fa0757eb4b49142b1.jpg?quality=85&404=default&v=02)
Шоколадовото брауни е било сред любимите сладки изкушения на единствената носителка на 4 награди "Оскар" за най-добра женска роля в историята на филмовата индустрия. Представяме ви нейната лесна и проста рецепта, която бихте могли да приготвите като допълнение към следобедното си кафе.
![1](/Content/ImagesDatabase/c4/c42872acd63a49b0a40dac7053b99a9d.jpg?v=1&maxwidth=760&)
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 200 гр. черен шоколад
- 125 гр. масло
- 1 ч.ч. захар
- 2 яйца
- 1/2 ч.л. ванилия
- 1/2 ч.ч. брашно
- щипка сол
- 1 ч.ч. орехи
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Шоколадът и маслото се разтопяват на слаб огън и се прибавят към вече разбитите захар, яйца и ванилия. Брашното се смесва със солта и орехите, след което се добавя постепенно към останалата смес, докато се получи гъсто и кремообразно тесто. Пече се около 40 минути в предварително загрята на 160 градуса фурна.