Време е за безплатен курс по сомелиерство у дома!

Силвия Канин
Силвия Канин 21 март 2020

Много хора се презапасиха с тоалетна хартия, боб и леща, но ние не сме от тях. Екипът на GRAZIA побърза да си набави вино, за да прекара вечерите вкъщи по възможно най-хармония начин. Да, според нас идеалната вечеря включва вино и онзи звук, който издава гълото на бутилката, когато пълним чашата. МА-ГИ-Я! 

Любопитен факт: Най-старата известна винарска изба била на Титаник. Когато водолазите търсили останките на кораба открили много буктилки, които били незасегнати от трагедията

Виното е пряко свързано с любовта и тя е неизменно следвана от две чаши вино, които се "срещат" в ДЗЪН-момент...

Спокойно можем да кажем, че винаги сме завиждали на сомелиерите, които са превърнали магичната напитка в своя работа, мисия и съдба. От тях можем да научим много. Да, знаем, че сега няма как да се запишем на сомелиерски курс, но можем да станем експерти с няколко онлайн видеа. 

 

Както винаги интернет пространството предлага... всичко, което можем да си представим. Точно там, седнали пред телевизора, лаптопа, на телефона, можем да се гмурнем в света на виното. 

Любопитен факт: Вярвате или не... има хора, които имат страх от вино. Психолозите го наричат оенофобия

Знаете ли защо чашата за вино се държи за гърлото? Или каква е причината вината sauvignon blanc да нямат нужда от коркова тапа? Как да усещаме поднотките? Това са все въпроси, на които ще откриете отговор, а с него ще впечатлявате доста хора. Ще се изненадате колко врати може да отвори остроумното и адекватно говорене за виното, напитката, която е абсолютна страст на много. 

За да е пълна хармонията ви препоръчваме да посветите малко време и на видеа свързани с хармонията между храната и виното. Всички знаем, че някои вкусотии вървят по-добе с червено вино, а други с бяло. Защо е така и как да впечатлим гостите си с идеалната комбинация? Отговорът на този въпрос е само на клик разстояние!

Любопитен факт: За да си набавите същото количество антиоксиданти, което се крие във виното, трябва да изпиете 20 чаши ябълков сок или 7 чаши портокалов сок

фотография: Unsplash

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA