Храни, които мислим, че стават за вегетарианци, но... ГРЕШИМ

Да разберем повече за любимите си изкушения може да е голяма изненада!

Силвия Канин
Силвия Канин 10 април 2020

Пармезан

1

Обичаме пармезан, нали? Той е онова изкушение, което кара устата ни да се напълни със слюнка. За да се произведе истински хубав пармезан се използва телешко сирище. То се извлича от вътрешната лигавица на четвъртата камера на стомаха на младо теле. Изненада, нали?

Маршмелоу

1

Тези сладки изкушения съдържат желатин, а той е почти толкова неприятен (на обяснение), колкото телешкото сирище. Желатинът се извлича от кожата и костите на различни животни, така че ако сте вегетарианци... СТОЙТЕ ДАЛЕЧ!

Бира

1

По-точно любимата на мнозина бира Guinness. За производството й се използва специфичен желатин, който се извлича от мехурите на риби. В бирата няма директни следи от него, но той се използва в производствения процес. 

Смокини

1

Уау, нали? Смокините не са подходящи за вегетарианци. Почти... ако смятате насекомите за животни, значи сме прави. Когато осите опрашват смокините, те често попадат в тях като в капан. За да е годна за хапване една смокиня в нея трябва да е попаднала поне една женска оса. Там вътре тялото й се разгражда и се превръща в протеин благодарение на специален ензим, който отделя смокинята. Да, смокините имат тела на оси отвътре. 

Сос Уорчестър

1

Ще ви накараме ли да се откажете от популярния сос ако ви кажем, че в него има много от рибата хамсия? Освен ако не следвате пескетарианския начин на хранене, забравте за Уорчестър!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA