Коктейли в дома - нека си направим Негрони, Маргарита и Мохито

Опияняващото удоволствие на домашните коктейли е забавлението, от което всички се нуждаем

Силвия Канин
Силвия Канин 23 април 2020

Преди два дни Стенли Тучи, актьорът, който обожаваме от "Дяволът носи Прада", сподели видео в своя Instagram акаунт, с което ни демонстрира своите супер бармански умения. Магията на добрия коктейл е в правилната дозировка и в идеалното настроение. 

Понеже сме в константно преследване на второто, лутайки се между депресията oт стоенето у дома и радостта от възможността да си угаждаме по цял ден смятаме, че сега е перфектният момент за коктейли. Вдъхновени от Стенли Тучи искаме да ви предложим няколко топ коктейла, които да си направите у дома.

НЕГРОНИ

коктейл

Съставки:

25 ml джин

25 ml сладък вермут

25 ml кампари

лед

резанче портокал

Как да приготвим:

В шейкър добавете всичките алкохолни съставки и разклатете добре. Прибавете леда и продължете да разклащате, докато шейкърът не се изпоти отвън. След това изсипете негронито в чаша без да слагате леда, добавете нов ако желаете. Украсете с резанче портокал, а може и грейпфрут. 

МАРГАРИТА

кОЙКТЕЙЛ

Съставки:

75 ml текила

25 ml трипъл сек

50 ml лимонов сок

сол

резан лайм

Как да приготвим:

Сложете в шейкър лед, текила, сок от лайм и трипъл сек. Разклатете, докато външната страна на шейкъра се изпоти. Пригответе си чаша като по ръба й минете с лайм и след това я допрете до сол. Така солта ще остане по ръба на коктейлната чаша.  Изсипете маргаритата в чашата. 

МОХИТО

КОКТЕЙЛ

Съставки:

50 ml бял ром

25 ml захарен сироп

мента

2 лайм

сода

лед

Как да приготвим:

Накъсайте ментата и леко я намачкайте, за да пусне сока си. Към нея прибавете сок от лайм и захар. Разбъркайте и изсипте във висока чаша. Добавете натрошен лед и изсипете рома върху леда, а след него и содата. Украсете с лайм.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA