![](https://www.graziaonline.bg/Content/ImagesDatabase/p/804x0/crop/both/51/518342b7041a4bd5a8c46b1504e11baa.jpg?quality=85&404=default&v=02)
Кулинарията последните седмици взима връх във всеки дом. В дните в които прекарвахме все повече време вкъщи, придобихме нови супер сили в кухнята и желание да зарадваме семейството си с нещо различно и вкусно всеки ден. И все пак, закуските се оказват особено трудни за повечето от нас, тъй като отнемат време и изискват креативност всеки ден.
Затова днес, с помощта на Ирина Тенчева, ти даваме идея за една закуска, която може да бъде различна всеки ден – сладка или солена, в зависимост от вкуса и желанието ти. Ще ти покажем нейния опит (и то доста успешен, ако смеем да твърдим) за…гофрети! Ако нямаш гофретник, имаш два варианта – да послушаш Джейми Оливър и да пробваш в най-обикновен оребрен тиган или да направиш като Ирина и да вземеш дори и най-бюджетния гофретник от близкия супермаркет или магазин за техника. От видеото става ясно, че върши чудесна работа.
![ирина тенчева](/Content/ImagesDatabase/59/595f991d9fbd4e4496d63744787f8aba.jpg?v=1&maxwidth=760&)
Освен че гофретите са супер лесни за приготвяне, дори от начинаещи, те са перфектна основа за богата и разнообразна закуска. Ето няколко идеи от нас и от Ирина:
Плодове и сладолед – за слънчевите дни, в които искате нещо сладко, свежо и много вкусно.
Бекон и кленов сироп (с мед става прекрасно също) – за любителите на традиционната солено-сладка американска комбинация.
С крема сирене, сушени домати и свежи подправки – за феновете на солените и хранителни закуски.
Изгледайте цялата рецепта и очарователната Ирина Тенчева в това видео, като не забравяте да сложите слушалки.
А ето и самата рецепта.
Необходими продукти: 2 яйца / 300 мл. прясно мляко / 230 гр. брашно / 50 мл. разтопено масло / 50 мл. олио / ½ ч.л. сол/ 1 ½ ч.л. бакпулвер
![68](/Content/ImagesDatabase/f6/f6e7600a902d4e14bade9c33de06b57a.jpg?v=1&maxwidth=760&)
Начин на приготвяне: Смесете всички продукти до получаване на хомогенна смес.
Оставете сместа да почине 20 минути.
Изпечете в гофретник или на оребрен тиган, като внимавате да не сипвате твърде много, за да не прелее.
Сервирайте с...въображение. ЦЯЛАТА РЕЦЕПТА И НЕЙНОТО ИЗПЪЛНЕНИЕ ЩЕ ОТКРИЕТЕ ВЪВ ВИДЕОТО ПО-ГОРЕ.