3 лесни (и много вкусни!) есенни рецепти

... разбира се, може да ги приготвите и във всеки друг момент, защото са просто Н-Е-У-С-Т-О-И-М-И.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 31 октомври 2020

Споделяме ви три бързи, вкусни и страшно неустоими рецепти, които ще искате да приготвяте и пак, и пак и пак. После ще ни благодарите!

57

Да започнем с... КАРАМЕЛИЗИРАНИ ЯБЪЛКИ 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: 4 ч.ч. захар / 1 к.ч. вода / 1 к.ч. течна сметана / 2 с.л. масло / ябълки / продукти за декорация и овкусяване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: В удобна за вас тенджера изсипете захарта и покрийте бавно и равномерно с вода. Приготвяйте, докато захарта се затвори и разбърквайте внимателно от време на време. След като захарта започне да "пуши" леко, премахнете от огъня и добавете сметаната и маслото, за да спрете процеса на готвене. Разбъркайте на слаб огън и оставете настрана.

Вземете избраните и добре почистени от вас ябълки, с помощта на клечка обвийте плътно в карамела и за финални щрихи добавете орехи, шоколадови парченца, бисквитки и всичко друго, което обичате и за което можете да се досетите.

57

Ако искате нещо по-впечатляващо, пригответе... ЧИЙЗКЕЙК СЪС СЛАДЪК КАРТОФ

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: За блата: 300 г натрошени бисквити / 1/2 ч.ч. разтопено масло / ядки по избор

За крема: 375 г крема сирене / 3 големи яйца / 4 с.л. захар / 1 ч.л. екстракт от ванилия / 300 г заквасена сметана / 1 ч.л. кленов сироп / 1 ч.л. канела / 1 ч.л. индийско орехче / печени сладки картофи, обелени и пюрирани предварително

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Аналогията е като с всички останали вариции на чийзкейк. Продуктите за блата смесвате добре, оформяте като тесто и печете до лек златист цвят. Постепенно в друга купа разбърквате продуктите за крема и добавяте върху вече изстиналия блат. Печете за още около 40 минути или до постигането на желаната текстура.

857

В случай че разчитате на класиката (а.к.а шоколад)... ШОКОЛАДОВ МУС

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: 200 г черен шоколад / 2 с.л. масло / 250 г сладка сметана / 1 с.л. пудра захар / 1 ч.л. екстракт от ванилия / 2 белтъка / шоколадови стърготини

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Разбъркайте шоколада и маслото до пълно разтапяне и постигане на гладка консистенция. В голяма купа разбийте сметаната с пудрата захар и ванилията. Добавете яйчения белтък към разтопения шоколад и след постигане на приятна консистенция, прибавете към другата смес и охладете за няколко часа. Препоръчително е да декорирате с плодове!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA