![](https://www.graziaonline.bg/Content/ImagesDatabase/p/804x0/crop/both/3a/3a554be4d9954cf09548d2fa58710217.jpg?quality=85&404=default&v=02)
Вкусно, без да полагате особени усилия. Лесно, че да може да приготвите в паузата между два епизода на "Приятели". И, най-вече, приятно за всички сетива, особено в студените есенни дни.
Ябълковият галет е един от любимите десерти на GRAZIA, така че го препоръчваме с три (да, не с две!) ръце. Издаваме ви как да го приготвите!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: • бутер тесто или тесто за пай (имаме рецепта тук!) • 3 ябълки • 4 с.л. кафява захар • сок от 1/2 лимон • 1 ч.л. канела • 150 г маскарпоне или рикота • 1 голямо яйце, разбито с 1 ч.л. вода
![57](/Content/ImagesDatabase/5e/5e633a6477ec480fa90bed0746df0649.jpg?v=1&maxwidth=760&)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Накиснете нарязаните на филийки ябълки в кафявата захар, лимоновия сок и щипката сол в голяма купа.
2. В тава разположете избраното от вас тесто и сложете маскарпонето или рикотата. Вкусен вариант е и комбинацията от двете!
3. Подредете внимателно ябълките върху повърхността и залейте с разбитото във водата яйца.
4. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 40 до 45 минути или до постигането на хрупка коричка с мек пълнеж.