![](https://www.graziaonline.bg/Content/ImagesDatabase/p/804x0/crop/both/4a/4ab804f4d385482e9639ca9b6d2b347b.jpg?quality=85&404=default&v=02)
Търсите нещо, което да приготвите за обяд или вечеря? Ето нашето вкусно предложение!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
• паста по избор • 4 с.л. масло • 1 глава лук • 4 скилидки чесън • 500 г нарязани гъби • 700 г телешко филе • 2 ч.л. горчица • 1 ч.л. червен пипер • 1/3 ч.ч. бяло вино • 2 с.л. брашно • сол и черен пипер на вкус • 400 г заквасена сметана на стайна температура
![57](/Content/ImagesDatabase/64/6470d18a8a1443eeb05a2cad65bcfccf.jpg?v=1&maxwidth=760&)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Сварете тестените изделия в голяма тенджера с вряща подсолена вода. След като е готово, премахнете от огъня, прецедете и оставете настрана.
2. Разтопете 2 супени лъжици масло на умерен огън и добавете нарязаното на тънки парчета месо.
3. Свалете месото от огъня и разтопете останалото масло в тигана, заедно с лука, чесъна, гъбите, горчицата и червения пипер.
4. Добавете виното и брашното, и гответе за около 3 минути, след което веднага върнете месото в сместа и бъркайте, докато започне да се сгъстява.
5. Изсипете заквасената сметана и разбъркайте.
6. Залейте пастата със соса и сервирайте с пресни подправки като босилек, мащерка и риган. Чашата вино е задължителна!