Приготвяме най-вкусният Бьоф Строганов

Рецепта със сравнително ексцентрично име всъщност е безкрайно проста и лесна за приготвяне.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 21 ноември 2020

Търсите нещо, което да приготвите за обяд или вечеря? Ето нашето вкусно предложение!

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

 паста по избор   4 с.л. масло  1 глава лук 4 скилидки чесън 500 г нарязани гъби  700 г телешко филе • 2 ч.л. горчица  1 ч.л. червен пипер  1/3 ч.ч. бяло вино • 2 с.л. брашно  сол и черен пипер на вкус  400 г заквасена сметана на стайна температура

57

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1. Сварете тестените изделия в голяма тенджера с вряща подсолена вода. След като е готово, премахнете от огъня, прецедете и оставете настрана. 

2. Разтопете 2 супени лъжици масло на умерен огън и добавете нарязаното на тънки парчета месо. 

3. Свалете месото от огъня и разтопете останалото масло в тигана, заедно с лука, чесъна, гъбите, горчицата и червения пипер. 

4. Добавете виното и брашното, и гответе за около 3 минути, след което веднага върнете месото в сместа и бъркайте, докато започне да се сгъстява.

5. Изсипете заквасената сметана и разбъркайте.

6. Залейте пастата със соса и сервирайте с пресни подправки като босилек, мащерка и риган. Чашата вино е задължителна! 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA