Стек с карамелизиран лук и смокини

Искате ли да опитате нещо различно в кухнята? Ако отговорът е "да", не затваряйте тази страница.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 24 април 2021

Трудно е, когато искате да се храните вкъщи през повечето време, а вече сте опитали милион рецепти. Време е за нещо ново. Ето предложението на GRAZIA!

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

телешко или свинско месо / 4-5 смокини / сол / черен пипер / чесън / лимонов сок / мащерка, босилек и риган / зехтин

Стек с карамелизиран лук и смокини

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1. Овкусете месото със зехтина, солта, черния пипер, лимоновия сок, чесъна и другите подправки. Завийте във фолио и оставете да престои за около 2 часа.

2. Нарежете обелените смокини на малки парчета и ги поставете между стековете.

3. Поставете в тава и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до постигане на желания загар.

4. Сервирайте с карамелизиран лук и консумирайте с хубава чаша вино.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA