Домашен козунак с шоколад и печени лешници

Запретнете ръкави, включвайте фурната и забравете за всички диети, които някога са съществували.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 23 април 2022

Какъвто и да е опитът ви с козунаците, ще искате да хапнете този. Не защото ние го казваме и се стараем да ви изкушим с подходящи снимки, а защото е наистина лесен, вкусен и гарантирано ще накара останалите ви гости за празниците да реагират с "наистина ли го правиш за първи път?". 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: 

200 мл. прясно мляко (хладко) 14 г суха мая 100 г пудра захар 480 г брашно (пресято) 2 яйца + 1 жълтък 200 г масло 200 г лешници 150 г шоколад

ОЩЕ ОТ GRAZIA: 37 ЦВЕТНИ ИДЕИ ЗА ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ЯЙЦА

57

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1. Комбинирайте млякото, маята и 1 с.л. захар, и разбъркайте за около 5-7 минути.

2. Добавете 75 грама брашно и след това постепенно добавете яйцата, жълтъка, останалата захар и щипка сол.

3. Разбърквайки на ниска скорост, прибавете останалото брашно и 150 г от маслото, докато тестото стане еластично.

4. Покрийте с фолио и оставете на топло за около час и половина.

5. Изпечете лешниците в предварително загрята на 180 градуса фурна, след това разбийте с кухненски робот и смесете с предварително разтопения шоколад.

6. Разточете тестото върху набрашнена повърхност и изберете такава форма, че да може да поставите лешнико-шоколадовата паста в средата на козунака.

7. Намажете с яйце и ванилия. Печете за около 35-40 минути до постигане на златист загар.

8. За допълнителен разкош може да добавите заливка от течен шоколад и дребно начупени ядки.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA