Да, може да приготвите вкусно месо във фурна

Започва сезонът на барбекюто, но докато времето не е категорично лятно, може да пробвате тези трикове.

Не ви е необходима скара, за да приготвите вкусна пържола. Може да се справите също толкова добре и във фурната, стига да ползвате тези експертни съвети, които гарантират перфектен и неустоим финален резултат.

57

Стайната температура е задължителна. Извадете месото от хладилника поне 30 минути, преди да започнете да го готвите. 

Ако използвате тиган, нека бъде горещ. Това правило се отнася най-вече за дебелите парчета месо, когато искате да постигнете перфектно запечена и хрупкава коричка. Ако сложите месото в студен тиган, резултатът никак няма да бъде зашеметяващ.

Отпуснете ръката си с подправките. Месото има нужда от повече зехтин и сол, отколкото предполагате. Сложете обичайното количество за вашата кухня. След това добавете още толкова. Прясно смленият черен пипер и всички други пресни подправки носят съвсем различен вкус.

57

Когато стигне във фурната... печете в предварително загрята такава на не повече от 230 градуса. По-големите парчета за около 10 минути от всяка страна, по 6 за по-тънките.

Оставете го намира. Така де, поне в началото. Особено важно е, ако искате пържолата да бъде крехка и сочна. Бързото нарязване казва "сбогом" на перфектния вкус.

Нарежете правилно. Ако месото е жилаво и не съвсем лесно за сдъвкване, вероятно сте го нарязали погрешно. Направете го перпендикулярно на самата пържола, не както по принцип.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA