Кулинарен уикенд: Тарт с кайсии, рикота и филирани бадеми

Представете си, че става дума за плодов чийзкейк, само че около 307 пъти по-вкусен.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 07 август 2021

Плодовите десерти могат да бъдат наистина вкусни, стига да бъдат приготвени с желание. И с правилната рецепта.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

За блата: • 100 г масло 100 г филирани бадеми 100 г брашно 100 г пудра захар 1 яйце

За крема: • 250 г рикота  2 яйца • 250 г заквасена сметана  50 г пудра захар  1 ванилия • 6 кайсии

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1. Смесете всички сухи съставки за блата и добавете яйцето. Печете за около 25 минути в предварително загрята на 160 градуса фурна.

2. Разбийте рикотата заедно с яйцата, заквасената сметана, захарта и ванилията.

3. Върху цялата повърхност на вече изстиналия блат поставете нарязани парчета кайсии, след това изсипете сместа със сирената и печете за още 50 минути.

4. Охладете, поръсете с пудра захар и сервирайте, докато е студен. Може да добавите още филирани бадеми!

57

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA