Скариди на тиган с лимон, мед и чесън

Тази чиния просто има аромат на лято. И е страшно лесна за приготвяне.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 14 август 2021

Ако морските дарове са must за вашата лятна ваканция (или уикенд в града), значи задължително трябва да пробвате тази рецепта.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

2 с.л. масло 1 с.л. зехтин скариди 1 лимон + сок от 1 лимон 3 скилидки чесън 1 ч.л. червен пипер сол 2 с.л. бяло вино 1 с.л. мед

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1. Разтопете една супена лъжица масло заедно със зехтина.

2. Добавете скаридите, нарязания лимон, чесъна, червения пипер, солта и меда.

3. Гответе за около 3-5 минути от всяка страна, до постигане на приятен розов цвят.

4. Свалете от котлона и разбъркайте с останалото масло, лимоновия сок и бялото вино.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA