Кулинарен уикенд: Жестоко пиле по тоскански

Изключително ароматно попадение в чиния, която ще искате да пълните отново и отново.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 25 септември 2021

За съжаление, скоро не сме посещавали Тоскана, но ако тази рецепта обещава да ни отведе там, приготвяме я на момента.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

1 с.л. зехтин 2 щипки сол 1 ч.л. черен пипер  пилешки гърди без кожа 1 ч.ч. риган 1 с.л. мащерка 3 с.л. масло (за пържене)  чесън 1 ч.ч. бейби спанак 1/2 ч.ч. готварска сметана 1/2 ч.ч. пармезан лимон

ОЩЕ ОТ GRAZIA: 5 TIKTOK РЕЦЕПТИ, КОИТО ДА ПРОБВАТЕ ТОЗИ УИКЕНД

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1. Овкусете добре почистеното и нарязано месо с всички подправки.

2. Изпържете в тиган на среден огън за около 10 минути на страна.

3. След като свалите месото от котлона, в друг съд разбъркайте чесъна и бейби спанака.

4. Добавете готварската сметана и пармезана. Оставете сместа да заври.

5. Намалете котлона и върнете пилешкото. Продължете да готвите за около 7-8 минути. Сервирайте със сок от пресен лимон.

Ето и още един чудесен вариант с няколко ъпдейта като чери домати.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA