Пилето с мляко, градински чай и цитруси на Кортни Кокс

Убедени сме, че състезателният дух на Моника Гелър не би понесъл тази страшно вкусна рецепта.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 15 ноември 2021

Изобщо не смятаме да поставяме под въпрос кулинарните умения на Моника Гелър, но изглежда, че случващото се в кухнята на Кортни Кокс не е по-малко впечатляващо.

Звездата от "Приятели" неведнъж е демонстрирала приликите с героинята си от попкултурния феномен. След рецептата за безглутенови италиански бишкоти, тя реши отново да привлече вниманието на аудиторията в официалния си Instagram акаунт, този път с рецепта за печено пиле с прясно мляко, градински чай и цитруси.

Тя всъщност е част от новата книга на Джейми Оливър - Together, а ние смятаме да я изпробваме още в рамките на тези дни.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: 

цяло пиле, около 1.5 кг  масло  зехтин • ½ пръчка канела • 1 връзка пресен градински чай  2 лимона  10 скилидки чесън 2 ⅓ ч.ч. прясно мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1. Загрейте фурната до 190 градуса и намерете подходяща тенджера за пилето.

2. Овкусете го обилно с морска сол и черен пипер. Запържете в маслото и зехтина, като го обръщате редовно, за да придобие равномерен цвят.

3. Сложете пилето в чиния, а зехтина и маслото, останали в тенджерата, поставете в друг съд за лепкав карамелен вкус по-късно.

4. Върнете го в тенджерата с останалите съставки (почистете лимоновата кора и оставете скилидките чесън необелени) и гответе в предварително загрятата фурна за около час и половина. Намажете го със сока от готвенето, когато се сетите. 

5. При сервиране отстранете костите от месото, изсипете лъжица сок и поднесете със зеленчуци и малко картофено пюре.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA