![](https://www.graziaonline.bg/Content/ImagesDatabase/p/804x0/crop/both/3c/3cefbc0c9e0440f7bd4fda30d7fdff67.jpg?quality=85&404=default&v=02)
Ако обичате сладки картофи и ги приготвяте повече от веднъж годишно, то сигурно изпитвате желание да им подарите ароматен update. Ние го правим вместо вас.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
• сладки картофи • 4 с.л. зехтин • 1 ч.л. кимион • 1/2 ч.л. риган • 1 ч.л. босилек • 1/2 ч.л. сладък червен пипер • моцарела
• 1/2 ч.ч. хумус • сокът от 1 лимон • 3 скилидки чесън, нарязани ситно • зехтин • сол • черен пипер • 150 г цедено мляко
ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПИЛЕТО С МЛЯКО, ГРАДИНСКИ ЧАЙ И ЦИТРУСИ НА КОРТНИ КОКС
![57](/Content/ImagesDatabase/03/031b4a40d8fd4ed7907e9c2f02430bf2.jpg?v=1&maxwidth=760&)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Нарежете сладките картофи на равни лентички, подправете с всички изброени подправки.
2. Залейте със зехтин и печете в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 15 минути. Или до постигането на желания загар. Поръсете с моцарела.
3. Съставките за соса смесвате заедно в купа и използвате за готовите картофи.