Зелена салата с риба тон и поширани яйца

Взехме класическата здравословна рецепта и прибавихме няколко също толкова здравословни компонента.

Подобно на Гуинет Полтроу, ние също обичаме салатите, които са по-скоро основно ястие.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

За салатата: • риба тон  листни зеленчуци по избор чери домати пресен лук зехтин сол черен пипер  каперси  маслини

За соса: • майонеза горчица сок от лимон • още сол и черен пипер босилек

За пошираните яйца: • яйца • 1 с.л. оцет

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЛЮБИМАТА САЛАТА НА ДЖЕНИФЪР АНИСТЪН ЗАПАЛИ TIKTOK

храна

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Не сме упоменавали изрично конкретни количества, от който и да било продукт. Всичко може да варира спрямо личните ви предпочитания - ако обожавате риба тон, но не сте големи фенове на чери доматите, едното ще наклони везните в полза на другото.

2. Съставките за салатата смесвате в голяма купа и разбърквате добре. Желателно е да сложите рибата накрая, за да не рискувате прекалено разкъсване.

3. Майонезата, горчицата, сока от лимон и подправките смесвате заедно, докато не се получи приятно хомогенна смес, която да разлеете върху салатата.

4. И макар пошираните яйца да ви плашат, те всъщност се приготвят доста лесно. Пълните не съвсем малка тенджера със студена вода до 3/4 от обема ѝ и слагате лъжица оцет. Оставяте да заври, а през това време разчупвате яйцето в чиния и отстранявате излишната вода, ако има такава. Желателно е да използвате пресни яйца, но всякакви ще свършат работа, стига да спазите стъпката от предното изречение.

5. Когато водата в тенджерата заври, с лъжица в центъра внимателно правите "водовъртеж", в който пускате яйцето. Перфектното поширано такова се получава за точно 3 минути. В случай че не обичате рохки жълтъци, оставете за 20-25 секунди повече.

6. Сервирате и имате (почти) най-бързия и здравословен обяд, за който може да се сетите.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA