![](https://www.graziaonline.bg/Content/ImagesDatabase/p/804x0/crop/both/f2/f2b2e16c6ab0428f8e3192fb91a96b17.jpg?quality=85&404=default&v=02)
Макар че съставките са предимно сходни, тестото за палачинки е различен тип изкуство от това за crêpes. Докато при първия тип финалният резултат е пухкав, плътен и значително по-тежък, тук ще се насладите на хрупкав, деликатен и толкова приятен френски завършек на следобедното кафе.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
• 1 ч.ч. брашно • 2 яйца • 1 с.л. захар • 1⁄4 ч.л. сол • 1 1⁄2 ч.ч. прясно мляко • 1 с.л. • масло • пресни плодове • пудра захар • други "екстри" за сервиране (шоколад, например)
ОЩЕ ОТ GRAZIA: 5 TIKTOK РЕЦЕПТИ, КОИТО ДА НАПРАВИТЕ ТОЗИ УИКЕНД
![crepes](/Content/ImagesDatabase/8d/8d561c325c9b493b98fb3c21a8f29bf4.jpg?v=1&maxwidth=760&)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. В достатъчно голяма купа смесете сухите съставки - брашното, захарта и солта.
2. Направете "кладенче" (мразя тази дума, има ли друга?) от брашното и добавете яйцата. Постепенно започнете да добавяте млякото, омесвайки добре. Оставете тестото да престои между 15 и 25 минути на стайна температура. Трябва да забележите леко набухване.
3. Разделете вече готовото тесто на 4 или 5 равни части, и загрейте тиган с масло. You know, колкото повече, толкова повече.
4. Гответе около 2 минути, след това обърнете и продължете за още 1 минута от другата страна.
5. Сервирайте топли с пресни плодове и пудра захар. И още масло, в случай че сте ексцентрици.