Киноа и черен боб в нова светлина

Поканете разнообразието в кухнята. Развихрете въображението си и използвайте новите мини консерви от Bonduelle в добре познати рецепти.

05 януари 2022

Рецепти и фотография: Диана Шингарова

Любимите рецепти винаги могат да приветстват нови съставки. Разнообразното хранене е важна част от здравословния начин на живот и изисква баланс на различни плодове, зеленчуци и суперхрани. Bonduelle представя новите мини консерви - 3 суперхрани: киноа, нахут и черен боб, а също и любимата царевица в нова мини консерва, които са перфектното вкусно допълнение към топли или студени ястия от всякакъв вид. С новите мини консерви е още по-лесно да добавите нови съставки в перфектното количество и готови за директна консумация. Благодарение на практичния си размер мини консервите са удобни не само за готвене у дома, но и за прибавяне на свежест към ястията в офиса, закуски на открито и много други. Още по-вкусно с мини консервите Bonduelle – перфектната пропорция за една порция!

БРАУНИ С ЧЕРЕН БОБ

Това предложение за брауни от черен боб е безглутенова, вегетарианска рецепта и е чудесна идея за любителите на здравословното меню от растителни продукти.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: 2 с.л. чиа, 400 г консерва черен боб, измит и отцеден, 200 г смлени бадеми, 200 г ябълково пюре, 200 мл растително мляко (бадемово), 2 с.л. кокосово масло, 2 с.л. мед, 8 с.л. кленов сироп, 7-8 с.л. сурово какао на прах, щипка сол, 100 г стафиди

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Накиснете чиата в 140 мл вода за около 30 минути. Загрейте фурната на 180° C (160° C с вентилатор). Сложете всички съставки без стафидите в кухненски робот и разбийте до гладка смес. Добавете стафидите и разбъркайте да се разпределят равномерно. Използвайте малък съд за печене (моят е с размери 31/21/6 см) с хартия за печене, изсипете вътре сместа за брауни и заравнете. Печете 40 минути и оставете да се охлади в съда 45 минути, което е много важно, защото продължава да стяга. Нарежете. Съхранявайте в съд с херметическо затваряне до 5 дни.

Bonduelle

МИНИ МЪФИНИ С КИНОА, ЧЕДЪР, БРОКОЛИ И МОРКОВ

Предлагаме ви идея за мини мъфини, идеални за малки и големи. Приготвят се лесно, само с 5 съставки. А от Bonduelle са сготвили киноата предварително и ни я поднасят в удобна и красива опаковка.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: 2 чаши варена киноа, 2 яйца, 2 чаши настъргано сирене чедър, 1/2 чаша настърган морков, 1 1/2 чаши нарязани броколи

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Загрейте фурната до 180 градуса. В кухненски робот нарежете на ситно броколи и морков. Смесете заедно нарязаните зеленчуци, киноата Bonduelle, яйцата и настърганото на ситно ренде сирене. Разбъркайте. Разпределете сместа равномерно във формички за мини мъфини, напръскани със спрей за готвене, като притиснете всяка една, така че хапките да се задържат заедно. Печете за 20 минути или докато леко покафенеят. Оставете да се охладат за 5 минути преди сервиране и се насладете!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA