Starbucks отличи най-добрите майстори на кафето

Ася Иванова
Ася Иванова 23 юни 2023

Десет от най-изявените баристи на Starbucks заведенията в страната и сертифицирани coffee masters се състезаваха за престижната титла най-добър бариста на България.

21-годишната Виктория Чобанова се отличи с най-добри умения сред останалите. Тя е част от семейството на Starbucks от близо 2 години. Като победител, Виктория спечели правото да представи уменията си на финалите в Лондон през октомври тази година.

Виктория се отличи с най-добри рисунки в кръга Barista Craft, в който участниците демонстрираха лате арт майсторството си. "Благодаря на журито за това признание! Кафето е моята най-голяма страст и се вълнувам за финала на шампионата. Вярвам, че всеки човек трябва да се изявява, за да сбъдне мечтите си", сподели победителката.

starbuks

В рамките на конкурсния ден състезателите показаха умения в създаването на определени напитки. Състезанието премина през три кръга: Barista Craft (лате арт), Coffee Storytelling (кафе дегустация) и кръг за оценка на комуникационните умения на участниците.

Състезанието Barista Championship се провежда всяка година от Starbucks в търсене на най-добрия бариста на бранда. България се включва за първи път в шампионата през 2017 година и провежда ежегодни състезания с изключение на пандемичната 2020 година. Победителят от националния шампионат 2023 ще премери сили с баристи от цяла Европа в нелеките предизвикателства на Starbucks.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA