Изискан вкус от шотландската провинция: Новото издание на The Macallan Harmony Collection

19 декември 2023

Шотландската марка уиски The Macallan обяви своето партньорство със сестрите Стела и Мери Маккартни, което обединява общата им страст към природата.

Съвместната работа на Стела и Мери с The Macallan доведе до създаването на третото издание на The Harmony Collection - годишна серия с лимитирани издания, подчертаваща иновациите и креативността на марката.

Третото издание на The Harmony Collection е в почит към земите на Шотландия, които свързват хората от различни поколения, населявали тези места.

В рамките на годишната серия се представят две уникални издания: The Macallan Harmony Collection Amber Meadow и Green Meadow, вдъхновени от любовта на сестрите Маккартни към Шотландия и техните спомени от шотландската провинция.

Анна Метаксас

Анна Метаксас, регионален посланик на The Macallan за Източна Европа и Гърция по време на официалното представяне на третото издание на The Harmony Collection в София

За да бъде подчертана тази връзка, кутиите на двете издания са направени от екологично чисти материали, извлечени от шотландските тревни площи. Освен акцентиращи върху значението на рециклирането и възобновяването на материали, кутиите включват и кадри на имението The Macallan, заснети от Мери Маккартни.

Вкусовите характеристики на новото издание на The Macallan също са вдъхновени от природата в Шотландия, с използването на комбинация от дъбови бъчви, обработвани със шери и бърбън.

Главният уиски създател Стивън Бремнър отбелязва: „В The Macallan Harmony Collection Amber Meadow може да откриете един истински свят. Това е едномалцово уиски, пропито с аромат на топли ливади и зрели полета с ечемик, с богат завършек, наситен с аромат на цитрусови плодове. Със своя 100% естествен летен вечерен цвят, получен от изключителните бъчви от дъб, обогатени с шери и бърбън, то отразява богатството на вкуса, което ви очаква. Ароматите на свежи цитрусови плодове, ванилия, кокос и зрели полета с ечемик се допълват от нотки на дъб, лимон, пъпеш, а съчетани с класически сладкиш и бадем със зелен чай, те предшестват богат и сладък завършек."

Стела и Мери Маккартни

Партньорството между сестрите Маккартни и The Macallan е дебют, отразяващ творческия процес и общата им любов към природата. Сътрудничеството се отразява и в лимитираната колекция "Together", предлагаща на почитателите специално създадени аксесоари за дома. Тя включва лимитирана селекция от 11 предмета за различен начин на живот, проектирани от тях и изработени с майсторство от опитни занаятчии.

Колаборацията между сестрите Маккартни и The Macallan се подчертава и чрез дебютното им общо лого, което обединява двата изключителни бранда.

Създадено без компромиси.

Консумирай отговорно!

www.konsumirai-otgovorno.bg

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA