Сладкиш Наполеон: френското изкушение с италиански произход

Каквото и да правим през седмицата, ще мислим за приготвянето на този неустоим десерт.

25 април 2024

Щастието е в малките неща и няма нужда от скъпи подаръци, за да зарадвате любимите си хора. Достатъчен е и един малък жест, но направен от сърце и с любов. Като това да приготвите сами красива торта или сладки, за да подсладите деня им или просто да им покажете колко много означават за вас.

Няма съмнение, че хубавият десерт притежава различни способности - играе ролята на перфектен завършек, превръща се в чудесен повод за кулинарни експерименти и някак задължително носи добро настроение. Това Dr. Oetker предложение е повече от просто хубав десерт и е перфектното допълнение към трапезата за Великден.

СЛАДКИШ НАПОЛЕОН ПО ФРЕНСКИ

Първият десерт, с който стартираме е любимият на мнозина Наполеон. Този път се спряхме на варианта с бутер тесто, който е изключително бърз и лесен за направа, а вкусът си остава все така ненадминат.

Необходими продукти: 

800 г бутер тесто
700 мл прясно мляко
1 пакeт Специален пудинг за бисквитена торта ванилия Dr. Oetker
100 г захар
50 г подсладено кондензирано мляко
150 г бял шоколад
50 г смлени бадеми

За украса:

200 мл сладкарска сметана
60 г захар, няколко ягоди, листа мента

dr. oetker

Начин на приготвяне: 

Развийте бутер тестото върху влажна кърпа и отрежете 4 кръга с желания диаметър с остър нож. Поставете върху две тави, застлани с хартия за печене. Надупчете нагъсто повърхността с вилица, покрийте с втори лист хартия за печене и отгоре поставете втора тава, за да притиска тестото. Печете на 200°С за около 7-8 мин, като преди това проверете дали тестото се е изпекло под горната тава. Извадете готовите кори и оставете да се охладят. 

Сварете крема по указанията на опаковката, но със 700 мл мляко, 50 г кондензирано мляко и 100 г захар. Разтопете белия шоколад и го прибавете към крема заедно със смлените бадеми. Оставете крема леко да изстине. Сглобете тортата, като подредите една върху друга четирите кори, а между тях разпределете крема. Отгоре декорирайте с разбитата сметана и украсете с пресни ягоди и листенца мента.

Тази изкусителна рецепта приготви Таня Донева от кулинарния блог "Вкусното ми Хоби със Страст и Любов"Още идеи и рецепти за сладкиши на www.oetker.bg/.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA