Секс роботите ще унищожат цивилизацията

Човечеството трябва да се страхува не от глобалното затопляне, нито от изкуствения интелект. Секс роботите са технологията, която ще сложи край на цивилизацията, каквато я познаваме, твърди психоложката Мариан Брандън. Роботите са шанс за излекуване на много сексуални дисфункции по етичен начин. И те в крайна сметка ще бъдат включени в медицинската застраховка. От този момент ще започне упадъкът на цивилизацията.

Мариан Брандън представи своята гледна точка за това как реалистичните и достъпни секс роботи ще променят обществото на медицинския симпозиум, организиран от Обществото за приложна еволюционна психология. Достъпността и реализмът са двата ключови фактора в този процес.

Брандън е убедена, че повратната точка ще настъпи, когато терапията с помощта на секс роботи ще бъде включена в медицинската застраховка. Конгресът, в който преобладават възрастните мъже, лесно ще одобри тази инициатива.

Освен това, за пациентите, предимствата са очевидни: задоволяване на всякакви желания от роботите са етичен начин за справяне с отклонения и дисфункция.

Но за Брандън „условно безплатните секс роботи” са само началото на една история за променящото се общество и за края на традиционната цивилизация.

Тя твърди, че историята на човечеството в продължение на най-малко един век е история за появата на всички нови „свръхстимули" в името на печалбата. Така тя нарича създадените от човека и по-силни стимули, които заменят естественото, създадено от еволюцията. Сред тези стимули са суперкалоричните бургери и пицата, както и обсебващата бюти индустрия - блестящо червило и неестествени цветове на косата. В този списък е и техно-порнографията. И тя вече експлоатира най-силния еволюционен стимул.

Роботите ще изведат индустрията на ново ниво и, според Брандън, рано или късно ще се превърнат в идеални партньори, способни да реализират всяка сексуална фантазия, която хрумне на собственика.

Разпространението благодарение на постиженията на изкуствения интелект на атрактивни, достъпни и на пръв поглед разумни секс роботи ще доведе до факта, че все повече хора ще ги предпочитат пред традиционните взаимоотношения с техните неизбежни проблеми, компромиси и трудни периоди. Човечеството ще се сблъска с демографска криза с безпрецедентни размери, прогнозира Брандън: всяка дреболия ще става причина за разрив и традиционните семейства ще се превърнат в нещо средно между атавизъм и ексцентричност.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA