Instagram и Facebook стават едно цяло. КАКВО?

Честно казано, не сме крайно изненадани. Със сигурност не и толкова впечатлени... засега.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 01 октомври 2020

Колкото и (не)изненадващо да звучи, Messenger и Instagram стават едно цяло. Това обяви главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг, който преди повече от година заяви намерението си да интегрира двете платформи.

Старата възможност за изпращане на директни съобщения в Instagram - Instagram Direct, предстои да бъде заменена от Messenger, който ще позволява на потребителите да изпращат чатове, снимки и видеоклипове между двете платформи за първи път.

"Свързваме Messenger и Instagram, за да внесем някои от най-добрите функции на едната платформа в другата", споделят главните ръководители на дигиталните отдели. "Хората в Instagram могат да решат дали да актуализират незабавно това ново изживяване."

68

Гурутата в Силиконовата долина извеждат на преден план резултатите от проучване, което показва, че хората прекарват доста време във връзка с приятели и семейството, но една трета от тях трудно могат да запомнят къде поддържат определена ниша на разговор. "С тази актуализация ще бъде още по-лесно да поддържате връзка, без да мислите кое приложение да използвате, за да достигнете до нужните хора."

Интегрирането на двете приложения изисква конкретното съгласие на съответния потребител, за да позволи обединяването на техните акаунти, така че докато ъпдейтът стане част от платформите на територията на Европа, ще имаме време да решим дали веднага да се възползваме от него. Екипът на Facebook споделя, че новите функции ще бъдат внедрени незабавно в "няколко държави" и "скоро в световен мащаб".

857

"Все още определяме как комуникацията между приложенията ще работи с WhatsApp", което към момента ще запази самостоятелността си. 

Първоначалното публично изявление бе посрещнато с широко неодобрение от потребителите на приложенията, но Зукърбърг уверява всички тях, че това е необходима промяна, която има за цел само и единствено да улесни милиардите хора по света.

"Ако направим това добре, можем да създадем платформи за лично споделяне, които биха могли да бъдат дори по-важни за хората от тези, които вече сме изградили", казва още той. Честно казано, както с всяка друга високотехнологична промяна, не сме напълно убедени в успеха на тази, но е ясно, че ще свикнем с течение на времето.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA