Вече може да скриете харесванията си в Instagram

Голямата промяна, обещана още през 2019 г., е факт. Какво трябва да знаете?

Може да се каже, че времето, в което броят на харесванията в социалните мрежи се разглеждаше като знак за влиянието на даден човек, плавно започва да се превръща в минало.

Facebook и Instagram вече дават възможност на всички потребители да скрият харесванията в профилите си, като към момента те имат избор дали да го направят за постовете генерално или за някои конкретни. 

4\

Social media гигантите започнаха тестовете на опцията още през 2019 г. с намерението да превърнат онлайн средата в здравословно място за споделяне на личните интереси и преживявания.

"Това, което чухме от хора и експерти, беше, че липсата на подобно отброяване е полезно за някои и досадно за други, особено защото хората използват харесванията, за да разберат какво се превръща в тенденция, така че ви даваме избор", гласи официалното изявление на Facebook Inc.

Ако потребителите се откажат от сърчицата към профила си, техните последователи ще виждат само последния човек, харесал дадения пост и "others", индикирайки, че има други хора, отразили ги с внимание. Разбира се, броят на харесванията ще остане видим за човека, който е качил кадъра.

57

Налице е и сравнително радикалната опция да не виждаме харесванията и преглежданията на всякакви други профили, която може да включите от менюто Privacy > Posts в профилите си.

Повечето експерти смятат, че тази голяма стъпка може да помогне за подобряване на благосъстоянието на социалните мрежи, но предвид милионите партньорства именно там, потребителите, които ще се откажат от харесванията, вероятно не са много. Предстои да видим.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA