Кой казва, че не можеш да снимаш филм с телефон?

"Калейдоскоп" е проект, вдъхновен едновременно от модерното изкуство и технологиите.

Фотография: Honor

Зад произведенията на всеки творец стои неговата визия. Тази на Еухенио Рекуенко откриваме в кратък художествен филм, заснет изцяло с HONOR Magic4 Pro.

Озаглавен "Калейдоскоп", проектът на известния артист и фотограф създава уникално аудиовизуално изживяване за публиката, благодарение на невероятните възможности на гореспоменатото устройство. Интерпретирайки мита за Нарцис и новото разбиране за красотата, Рекуенко ни превежда през функциите на телефона и демонстрира мобилната фотография и видеография като жизненоважно средство за създаване на изкуството.

Honor

На гръцки "Кало" означава "красив", а "идоли" - "форми". С "Калейдоскоп" Рекуенко пренася публиката в различни форми на красота през обектива на телефона. Филмът започва с интерпретацията на мита, разказана от гледната точка на режисьора, вдъхновена от женската красота. Той разглежда и отражението на различни форми на разбирането за нея, смесва ги и ги слива магически, точно както прави калейдоскоп.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КАКВА ЧЕСТ Е ДА СЕ ДОКОСНЕШ ДО ТАЗИ МАГИЯ...

Honor

"Калейдоскоп" е филм, който едновременно показва и изследва красотата, филм, който е заснет изцяло с HONOR Magic4 Pro. "Калейдоскоп" е ревизия на мита за Нарцис, отражение на връзката ни с нашия образ. Това е аудиовизуален проект, в който се интересувам повече от показването, отколкото от разказването", споделя Рекуенко. "Калейдоскопът е стъпка напред в отношенията ми с HONOR. Опитът е нов и привлекателен, развълнува ме да видя как днешната технология ни дава повече методи и възможности за създаване и изразяване."

Където и да се случва процеса по снимане, HONOR Magic4 Pro се адаптира към всяка среда, благодарение на IP68. Той предлага ефективна защита срещу прах, дъжд и вода и е в състояние да бъде потопен във вода до 1.5 м дълбочина за 30 минути. А невероятните му функции дават на артистите необходимите средства да станат майстори на филмовото изкуство.

Honor

HONOR вярва, че силно трогателните и красиви моменти заслужават да бъдат запазени.

За да приложи това разбиране в действие, компанията вече даде старт на наградите HONOR Magic Moments Awards 2022. С мото "Уловете искрите на живота", те имат за цел да изградят платформа за любителите на фотографията, за да покажат своите творчески таланти и да им дадат възможност да изследват и споделят красотата на света чрез мобилни технологии. Фотографският конкурс дава възможност на създателите да сбъднат мечтите си, докато ни помагат да се ориентираме в нова ера на висококачествен творчески талант, свързвайки технологиите и творчеството.

Еухенио Рекуенко е част от журито, а визията за бъдещето е обща - стремежът към върхови постижения в творчеството и технологиите ни приближава все повече и повече до звездите.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA