Каква ЧЕСТ е да се докоснеш до тази МАГИЯ…

Прекарахме цял уикенд в компанията на HONOR Magic4 Lite 5G. Хареса ни. Много.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 30 април 2022

Ако ме бяхте срещнали през април преди около четири години, най-вероятно щяхте да ме видите в компанията на близките ми приятели, които не чак толкова любезно изчакват да снимам вечерята, преди да започнат да се хранят. Или как подреждам кафе, цветя и няколко списания в артистична композиция. (Ще се случи след малко.) Или пък как спирам на всеки пет метра, за да фокусирам току-що цъфналите дървета. Ще ме извините, но заедно със залезите и ужасно сладките ми малки братовчедки, те са другото особено красиво нещо, което може да се появи в галерията ви. Почти сигурно е, че след гореизброените обстоятелства бихте ме видели как старателно обработвам кадрите и макар наистина да съм вложил мисъл, да се оплаквам, че няма особен синхрон с последните ми два поста.

Honor

ОЩЕ ОТ GRAZIA: FACEBOOK СТАВА META, КАКВО ОБАЧЕ СЕ ПРОМЕНЯ?

Горе-долу няколко месеца след това желанието ми да снимам и споделям в Instagram всеки момент изчезна - до ден днешен нямам конкретно обяснение защо. А не е като да не съм опитвал да го търся. В интерес на истината, след сравнително отвратителна седмица точно преди празниците, а и предвид казаното дотук, усетих вълнение от факта, че ще имам специалната възможност да тествам Honor Magic4 Lite 5G - най-новото попълнение в иначе впечатляващото портфолио на технологичната марка.

honor

Ако се изисква да сме максимално честни, а ние обичаме да сме, в повечето случаи големи иновации = скромни подобрения, силно наподобяващи всички останали модели на пазара. Тук обаче ситуацията далеч не е такава. Съответно и любопитството ми беше далеч по-голямо.

Honor

Отваряйки кутията, виждам изключително тънък, лек и изискан телефон. Има супер тесни ръбове по всички рамки, има и перфектното съотношение между екран и основно тяло. Ако мога да перифразирам леко словосъчетанието "един път", 6.81-инчовият HONOR FullView дисплей е половин път. Иначе казано, рядък, но страхотен. Цветовете му са толкова ярки и наситени, че дори да не сте деца, бързо ще усетите желанието да се хвърлите напред с главата и да видите какво се случва отвъд екрана. С други думи, реалистичното изживяване при гледането на снимки и филми е гарантирано. И, не, никой няма да ви посочи с пръст, ако първо изтеглите Netflix, а не Outlook. Нищо че имате около стотина непрочетени мейла. Чували сме от приятел...

honor

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ВЕЧЕ СЪЩЕСТВУВА КРЕМ ЗА ЛИЦЕ, КОЙТО ОБЕЩАВА ПЕРФЕКТНИ СЕЛФИТА

След това идва ред на батерията. Изключително издръжливата такава на Honor Magic4 Lite е цели 4800 mAh, което означава до 16.8 часа в социалните мрежи, 12.8 часа използване на видео приложения или 25.6 часа разговори, при това само с едно зареждане. Смартфонът поддържа и иновативна технология, с която устройството стига до 50% само за 15 минути или ако случайно разполагате с повече време - до 81% за 30. Вярно, колкото и невероятно да звучи. Ще се съгласите с мен, че батериите на мноооого малко телефони могат да "паднат" с 2% за цял следобед снимки.

Honor

Споменавайки снимки, няма как да не започна своеобразен етюд за камерата. Просто няма! HONOR Magic4 Lite, както и всички продукти от серията HONOR Magic, разполагат с уникален симетричен дизайн, носещ усещане за баланс и хармония. Може би благодарение на устойчивата 48MP тройна камера с различни макро настройки и LED светкавица. Или заради така актуалния режим Dual View Recording, който позволява на потребителите да снимат едновременно две различни перспективи. В началото не разбирах смисъла на идеята, но опцията за двете гледни точки е интересна. Не само в технологиите. Нали? Идеално за създателите на съдържание, устройството предлага и Micro Movie Mode - бързо решение за видео редактиране, което позволява на автоматично обединяване на записи без необходимост от допълнителни приложения. Предната камера всъщност е може би най-добрата, която съм срещал до момента - въпреки че никога, ама никога не съм бил фен на селфитата, успях да харесам цели 7 от опитите ми за такива. Категорично любима обаче ми остава функцията, при която камерата прави автоматичен кадър, веднага щом засече усмивка. Ако празнувате някакъв повод и дъщерята на сина на третата ви братовчедка по бащина линия заспива постоянно, ще сте сигурни, че все пак разполагате с нормален спомен.

honor

Та ако случайно се бяхме срещнали в началото на великденския уикенд тази година, щяхте да видите точно това мое Аз отпреди няколко години. Снима, обработва, прекарва по-голямата част от деня на телефона си. Последното май все още е вярно. HONOR Magic4 Lite 5G ме върна в миналото, за да покаже бъдещето на мобилните технологии - семпъл дизайн, безкомпромисен процесор, издръжливост при всякакви условия и камера, която е толкова добра, че мисълта за фотоапарат да ни се струва по-далечна от деветия албум на Риана. Предлаган в три страхотни цвята, изборът е магичен. Чест е да го направите!

Повече информация може да откриете на hihonor.com.

honor

P.S. Всички кадри, на които не виждате HONOR Magic4 Lite 5G, са направени с HONOR Magic4 Lite 5G. :)

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA