Facebook става Meta, какво обаче се променя?

Марк Зукърбърг направи първата стъпка към осъществяването на грандиозния си план за "метавселена".

Димитър Андонов
Димитър Андонов 29 октомври 2021

Спекулациите, че Facebook се приготвя за тотален ребрандинг, се оказаха абсолютно верни. Марк Зукърбърг обяви, че компанията му се отказва от името Facebook и вече ще се казва Meta.

Тази голяма стъпка е част от глобалния план за развитие на виртуален свят, но критиците посочиха, че вероятно става дума за изместване на фокуса от последните противоречия около изтеклите данни и дезинформацията в социалната мрежа.

57

Най-важното е, че компанията променя името си, но поне засега едноименното приложение ще остане Facebook, макар и с леко променено лого.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: FACEBOOK И INSTAGRAM СПРЯХА. СПИРА ЛИ СВЕТЪТ?

Още със стартирането си през 2004 г. Facebook Inc. направи куп иновации, а с течение на времето придоби и любимите ни Instagram и WhatsApp. Желанието за "метавселена" е на масата отдавна, но осъществяването му никога не е било по-близо.

57

Какво обаче е тя? На практика е виртуален свят, в който може, на теория, да правите почти всичко. Филми като "Матрицата" изследват концепцията, но Зукърбърг казва, че неговата метавселена ще бъде място, в което хората "могат да взаимодействат, работят и създават", като очаква през следващите няколко десетилетия желаещите да се докоснат до нея да бъдат около милиард.

"Това не е инвестиция, която ще бъде печеливша за нас в близко бъдеще", коментира той пред анализаторите. "Но ние вярваме, че метавселената ще бъде наследник на мобилния интернет."

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA