Идва ли изцяло нова ера за Facebook?

Говори се за ново име, повече функции и съвсем различна мисия.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 21 октомври 2021

От известно време насам Марк Зукърбърг говори за изграждане на "метавселена" и първата стъпка от нея очевидно е тотален ребрандинг.

Източници, близки до случващото се във Facebook, споделят, че компанията е готова да смени името си и нейният главен изпълнителен директор ще коментира промяната на годишната конференция на 28 октомври. 

ОЩЕ ОТ GRAZIA: INSTAGRAM И FACEBOOK СПРЯХА. СПИРА ЛИ СВЕТЪТ?

Тя обаче е възможно да се случи няколко дни преди това, тъй като основната амбиция на технологичния гигант е да се раздели с образа си, демонизиран от дезинформация, хейт, изтичане на и неправомерно разпореждане с лични данни.

Към момента публичните представители на бранда отказват коментар, но запознати твърдят, че повече от 10 000 служители вече изграждат потребителски хардуери като AR очила, тъй като още през юли Зукърбърг разкри, че ще преминат от "компания за социални мрежи към компания, която е метавселена".

Възможно е името да бъде свързано с Horizon - все още неиздадената VR игра на Facebook, но каквото и да е то, съгласни сме, че е време за нова посока. Ами вие?

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA