Да уловиш есента по най-красивия начин!

Направихме го с най-новия смартфон Xiaomi 12 T Pro и беше МЕГА.

Димитрина Иванова
Димитрина Иванова 20 октомври 2022

Едва ли има по-красив начин да се насладим на есента от едно кратко (а защо не и дълго) бягство в планината. Там, където цветовете ѝ са още по-приказни и наситени. Там, където „всяко листо носи щастие за мен, шепнещо от есенното дърво", както пише Емили Бронте. Там, където не можеш да се раздърдиш дори и на дъжда и просто го оставяш да оставя нежни следи по дрехите. Вълнуваща е есента и още по-вълнуваща я направиха от екипа на Xiaomi, които ни подариха точно това бягство сред тишината на Бели Искър, където не само изживяхме своите мега моменти, но и ги запечатахме с най-новия смартфон Xiaomi 12 T Pro.

Именно там сред високите дървета, шумолящата река и дървените мостове на екопътеката се оставихме в ръцете на професионалния фотограф Антон Дангов който ни напътстваше не само да уловим всеки момент, но и да го направим по най-добрия начин с всички предимства на смартфона. И двата модела от серията - Xiaomi 12T и Xiaomi 12T Pro - разполагат с камери от професионален клас, които предлагат изключително изживяване при снимане, независимо дали ще изберем да го направим с основната 108MP, ултраширокоъгълната 8МР или с макро камерата, която е 2МР. В настройките пък се крият още детайли и ефекти, които могат да направят всеки кадър наистина wow.

2

Но както ни каза и Антон Дангов най-важно е да си изберем конкретен обект, който ще прикове вниманието и ще направи снимката по-запомняща се. Дори и ако това е едно изящно листо в ръцете ни. Да, малките неща правят цялостната картинка смислена и красива. Май за всичко важи, нали.

4

Xiaomi 12T Pro пък се отличава и с 200МР система за изображения – първият сензор от този вид в продукт на бранда, който осигурява превъзходни кадри с висока яснота, заснети дори в условия на слаба светлина. Именно в тази впечатляваща нощна фотография и бързо фокусиране независимо от условията и светлината се убедихме, връщайки се по-късно в гората за една неочаквана нощна разходка. Това беше от онзи мега моменти, които дават перфектния завършек на деня.

4

Телефонът обаче предлага и редица функции като Xiaomi ProCut, Pro Focus, Ultra Burst, Low Light и заснемане на видео в 8К резолюция, което пък тествахме, заснемайки кратки филмчета в уютния хотел Cota 1110. И, да, имаха си сценарий, сюжет и дори актьорска игра. Истинско 8К изживяване, което ни извади от зоната ни на комфорт, но пък заради смеха и крайния резултат след това толкова си заслужаваше.

Оборудван с най-добрия процесор и с мега батерия, която се зарежда много бързо, техническите предимства на Xiaomi 12T Pro несъмнено са много и няма как да изброим всички, но чисто по женски знаете, че ние се впечатляваме най-вече от външния вид на техниката, която си купуваме. И въпреки че моделът се предлага в Black, Silver и Blue, ние със сигурност харесахме синия, който освен всичко друго има минималистичен дизайн и удобно се настанява в ръцете ни, за да се наслаждаваме на страхотния CrystalRes AMOLED дисплей с резолюция 1220p и над 68 милиарда цвята, които балансират яснотата и детайлите. В настройките ще откриете и функцията Adaptive Reading, която намалява количеството на излъчваната синя светлина, за да подобри комфорта на очите. Все пак знаем колко време прекарваме пред смартфоните си.

6

По време на официалното представяне на серията Xiaomi 12T, успяхме да се докоснем и до другите им три новости – таблета Redmi Pad, стилната смарт гривна Xiaomi Smart Band 7 Pro, както и слушалките Redmi Buds 4 Pro. Дали имаме вече идеи за коледни подаръци на близките ни хора? О, да, със сигурност!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA