Най-горещият аксесоар за годината е оцветен във Viva Magenta, а Антоанет Пепе го носи повече от добре

Говорим за новия motorola razr 40 ultra, който ни връща в миналото, но обещава бъдещето да изглежда WOW.

Фотография: PR, Личен архив

Спомняте ли си телефоните с капаче? Ако отговорът е по-скоро отрицателен, значи времето на милениалите и gen Z остава в историята, а аз нямам абсолютно никаква представа какво правите тук.

Всъщност напоследък често се случва да говорим за Y2K и как тенденциите ни връщат към не чак толкова далечното минало - завърнаха се дънките с висока талия, бохо аксесоарите, гримът, който е леко crazy. Истински озадачен обаче бях от повторната поява на телефоните с капачета. Пазарът вече предлага няколко модела, но не и буквално копие на онези от детските ни години. До този момент.

motorola razr 40

Някога motorola razr издигна мост между модата и технологиите, а сега тепърва ще предефинира представите за сгъваемо устройство, представяйки следващото поколение.

Логичният въпрос е налице. Кой ще иска да сгъва и разгъва телефон във време, в което сме свикнали всичко да се случва възможно най-лесно? Буквално без никакви усилия от наша страна. Оказва се, че иновативният и носталичен дизайн е способен да преобрази напълно познатото ни смартфон преживяване.

Името на първия от двамата ни главни герои е motorola razr 40 ultra и дава сериозна заявка да открадне сърцето ви с цветовата си гама. Има класически Infinite Black и нежен избор като Glacier Blue, но най-вълнуващ е ексклузивният за motorola нюанс - Pantone® Colour of the Year 2023 Viva Magenta. Впечатляващ, актуален, толкова hot. И то в годината, в която имаме поредният повод да не откъсваме поглед от Марго Роби. Barbiecore естетиката е навсякъде.

Телефонът е създаден с мисъл за тези, които не следват тенденции, а ги създават. Като Антоанет Пепе. Казах ви, че имаме двама главни герои.

Антоанет Пепе

Познавате я, най-вероятно сте натиснали "follow" на всичките ѝ канали в социалните мрежи. Ети беше сред българските популярни лица, които присъстваха на ексклузивната премиера на устройството в Мадрид. Ние пък прегръщаме широко всеки повод да поговорим заедно.

"Сребърна motorola razr" е нейният бърз отговор, когато питам за първия ѝ телефон с капаче. "В онези години получавах старите телефони на родителите си и си спомням как нямах никакво търпение да дойде моя ред. Освен средство за комуникация, беше и супер атрактивен аксесоар, който постоянно държах в ръка, въпреки че тогава технологиите не предполагаха да бъдем неразделни с телефоните си. Много се вълнувах да отварям и затварям капачето. Често го правех, когато влизах на места в менюто, от които не знаех как да изляза. Признайте, че и на вас ви се е случвало." Признаваме, случвало ни се е. Може би повече пъти, отколкото е било желателно.

motorola razr 40

Откъдето и да го погледнем, вероятно около 2% от населението на планетата избира телефон единствено и само по техническите му параметри. В крайна сметка той отдавна е получил ролята на аксесоар, който привлича внимание, който искаме (и сме свикнали) да държим в ръцете си, дори да не скролваме в TikTok. "Телефонът и за мен винаги е бил красив аксесоар. Първото ми впечатление от motorola razr 40 ultra беше отличителният цвят Viva Magenta и компактността му. Събира се в най-малките дамски чанти, а аз нося главно такива. Хареса ми това, че мога да снимам видеа без статив, а само сгъвайки телефона", споделя Антоанет.

Новият razr не започва и приключва с визията си. Той предлага функциониране под различни ъгли, т.е. нови начини за взаимодействие и създаване на съдържание. Може да го използвате като огледало или статив, а с опцията за заснемане чрез жестове и автоматично улавяне на усмивки, перфектният кадър е по-лесно постижим от всякога. Камерата за селфита и видеоразговори е 32MP, допълнена от 13МР ултраширок + макровизуален обектив, които побират 3 пъти повече елементи в кадъра, отколкото стандартния обектив. Иначе казано, четвъртата ви братовчедка по майчина линия никога няма да липсва от долния десен ъгъл на семейната снимка.

Антоанет Пепе

И понеже често се случва да споменаваме себеизразяването и важността му, но рядко се замисляме "по-навътре", телефонът е от малкото елементи на лайфстайла, които наистина издават много за характера на собственика си. Ети е категорична, че стилът върви ръка за ръка с Аз-а и способността да се покажем на света. "Другото основополагащо за мен правило е да бъда искрена и автентична, каквото и да ми е коствало това през годините. Винаги съм била открита и съм поемала всички плюсове и негативи на това качество както в онлайн пространството, така и на живо."

Когато се срещнахме покрай премиерата на първата ѝ книга в началото на миналото лято, тя вече беше спукала розовия балон. Направи го, но не се е отказала от розовото. Точно обратното. "Вече може и да не гледам на света през розови очила, но пък използвам розовото като акцент в тоалетите си." Факт, ще се съгласим, че е свежо, привличащо вниманието и създаващо настроение. "Как да се откажеш изцяло от него?". Особено ако е оцветил единственият и най-функционален аксесоар в целия #OOTD. Така де, телефонът често е "3 в 1 - портфейл, камера и бележник, че дори и повече".

Защо не се уверите в истинността на твърдението от първо лице? Не е задължително да имате стотици хиляди любопитни погледи, насочени към случващото се във вашето Story. Новият motorola razr 40 ultra е страшно тънък, с изключително удобен дизайн и опция да персонализирате дисплея спрямо стила, вкуса или настроението си - има широк асортимент от цветни динамични тапети и различни стилове на moto часовника.

Антоанет Пепе

"Стилът ми не се променил с времето, но често се променя именно заради настроенията ми - все пак съм зодия Близнаци. Макар да съм майка на три деца, за мен никога не е било предизвикателство да се придържам към стила си, защото спортно-елегантните визии са тези, които ме карат да се чувствам най-добре, а пък те често са подходящи за ежедневие като моето. Никога не съм залитала по крайностите, но имам своите моменти и нужди да се заявя по-сериозно чрез някоя цветна или по-екстравагантна визия", казва още Ети.

В случай че усещате същия порив, приготвяйки багажа за предстоящата endless summer vacation, не пропускайте да добавите телефона, а може би и чанта в цвета на годината? Или пък обувки? Или и двете? "Цветът е толкова отличителен, че веднага успява да прикове погледите на околните към аксесоарите обагрени в него. Кокетен е, но същевременно показва и характер, което за индивидуалист като мен си е право в десетката", особено за "десетки лайфстайл идеи и модни аутфити", които ще изглеждат ултра (не, изборът на дума не е случаен) атрактивно на pOLED дисплея.

Това е смартфон, който намигва към миналото, но е насочил поглед в бъдещето. Как изглежда то ли? Стилно. Вълнуващо. Готово за горещи моменти. Розово, но не в розов балон. Пардон, всъщност е Viva Magenta.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA