Every shot iconic? Да, с новата серия Xiaomi Redmi Note 13

Тя е елегантна, цветна, модерна и вече ни подарява незабравими кадри и изживявания!

Димитрина Иванова
Димитрина Иванова 02 февруари 2024

Фотография: личен архив (част от кадрите са заснети с Redmi Note 13 Pro 5G)

Едно от любимите ми неща по време на пътуване, е да си взимам чужди модни списания. От една страна, заради работата ми, а от друга – защото все още изпитвам истинско удоволствие да се наслаждавам на красиви фотосесии именно на хартия. Всички го знаем онова клише, че традициите не са това, която бяха, затова пък е толкова хубаво да ги има. Хубаво е обаче, когато дигиталният свят, в който пребиваваме през голяма част от времето си, ни предизвиква да излизаме извън зоната си на комфорт, да споделяме повече от личния си свят и да надграждаме умения. Особено по отношение на кадрите, с които запечатваме дори и сутрешното си кафе. Но ако не сме го снимали, все едно не се е случило, нали.

9

Затова и когато се озовах в MINA - Museum of Immersive New Art в Букурещ, ми се искаше да уловя всеки миг от събитието на Xiaomi, което ни потопи в магията на новата серия Redmi Note 13. Едва ли имаше по-подходящо пространство от това, в което изложбите се представят чрез дигитална визуализация, за да се докоснем до цели нови пет смартфона - Redmi Note 13 Pro+ 5G, Redmi Note 13 Pro 5G, Redmi Note 13 Pro, Redmi Note 13 5G и Redmi Note 13. Едно от нещата, които харесвам в моделите на Xiaomi е, че от марката експериментират смело с цветовете на самите телефони и освен класическите черно и бяло, се открояват нюансите на лилаво, синьо и зелено. Толкова елегантни и толкова шик. И вече си представям поне един от тях, който ще се впише перфектно в новия ми пролетен гардероб.

8

Да, Redmi Note 13 Pro 5G в любимото ми лавандулово лилаво беше моят съюзник по време на пътуването ми до Букурещ и успях да се убедя колко усъвършенствана е системата от камери, която се поддържа от голям 1/1,4-инчов сензор и подобрена обработка на изображенията, което гарантира изумително качество дори при слаба светлина. Pro моделите разполагат с 200-мегапикселова камера със свръхвисока резолюция и оптична стабилизация на изображението (OIS), а при 2-кратното и 4-кратното увеличение на кадъра не се губи качеството на детайлите. Нещо, което на мен ми е важно, когато съм на концерт, защото аз съм от онези фенове, които някои определят за досадни, но снимам, много – и фото, и аудио.

11

Така че Redmi Note 13 Pro 5G дава тази възможност за детайлни близки планове от разстояние и фокусиране върху отделни хора в тълпата. В същото време изключително голямата бленда f/1,65 и пиксела Tetra2 (усъвършенствана технология за комбиниране на пикселите) осигурява ясни снимки дори при лошо осветление, а обективът 7P с ALD (Atomic Layer Deposition) процес намалява отблясъците и остатъчни образи в снимките. Със сигурност нямам търпение за следващия концерт на живо и знам, че аз ще имам най-добрите кадри, към които ще добавя #everyshoticonic. Точно като тези, които заснех в Cărturești Carusel – една от най-красивите книжарници не само в Букурещ, но и в Европа. И ако трябва да посоча поне един instagrammable spot в този град, то е именно този дом на книгите, в който книгохоликът в мен съвсем открито ликуваше.

3

В същото време базовите модели Redmi Note 13 5G и Redmi Note 13  притежават 108MP основна камера с 3-кратно увеличение, която също запазва качеството и осигурява невероятни изображения с по-фини детайли. И двата смартфона се предлагат с богат избор от filmCamera филтри, с които персонализирането на снимките става супер лесно и приятно и няма нужда да използваме допълнителни приложения за обработка.

8

Плавното плъзгане на екрана без забавяне при всяко устройство от серията Redmi Note 13 се случва благодарение на 120Hz AdaptiveSync честота на опресняване, което прави изживяванията при гледане по-ясни и по-приятни. Докато AMOLED  дисплеят осигурява кристално ясна картина, то технологията Corning® Gorilla® Glass Victus® го прави по-устойчив при изпускане и надраскване. При пътуване или по-динамичен ден имаме нужда и от издръжлива батерия, затова новите модели са с усъвършенствани процеси за подобрена производителност. За по-малко от 20 минути смартфонът пък е напълно зареден. Така няма да пропускаме мигове, които искаме веднага да споделим в социалните си мрежи. Още един концерт, още една книга, още едно пътуване.

4

На събитието в Букурещ се докоснахме и до новия многофункционален Redmi Watch 4, който е с много по-голям дисплей от предишните модели. Освен че е по-елегантен и каишките лесно се сменят (а изборът тук отново е страхотен като цветове), той е с подобрен сензор за по-добра точност на мониторинга на сърдечния ритъм и кислорода в кръвта. Перфектно за хипохондрици като мен. Но и за спортуващите, защото предлага над 150 спортни режима.

10

Но какво би била една серия без любимите ми слушалки, а този път и двата модела са разкошни - Redmi Buds 5 Pro и Redmi Buds 5. Освен че се предлагат в същото онова нежно лилаво, най-после имам онова желано усещане за аудио преживяване с музиката или както казват от Xiaomi – чувам само онова, което искам и по-малко от това, което не искам. Наистина изолират много добре страничния шум и разговорите през тях са по-добри (нещо, което ми липсваше досега). И тъй като стана традиция (казах ви, че има нещо хубаво в тях) да определям саундтрака си от всяко пътуване, то този път това е A Sky Full of Stars на Coldplay с цялата магия на музиката, които тази песен носи. Емблематична, като кадрите които тепърва ще запечатвам.

6

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA