Градина в обувка

Втори живот за старите обувки

Градина в обувка

Градина в обувка

Градина в обувка

Градина в обувка

Градина в обувка

Градина в обувка

Градина в обувка

Градина в обувка

Със сигурност вкъщи имате стари обувки, които не сте носили дълго време, но все не се решавате да изхвърлите. Идеалният начин да им вдъхнете нов живот е да ги използвате за оригинална цветна градина. А и сега е сезонът на разсадите – точното време, в което да засадите нови растения в градината или на терасата. Защо да купувате нови и скъпи кашпи и саксии, ако може да използвате дори старите си кецове? Вижте как.

Необходими са ви ненужни чифтове стари обувки, сръчни ръце и малко свободно време.

  1. Напълнете обувката с плодородна почва (за предпочитане чернозем), след което в нея поръсете семена или засадете директно разсад от любимите ви растения.
  2. Поливайте получената декоративна цветна градина с хладка вода и я поставете на видимо място в двора или на терасата, така че да радва окото.
  3. За да се предотврати натрупването на излишна влага в обувката, предварително могат да се направят няколко малки дупки в подметката.
  4. За да направите композицията още по-интересна, обувките могат да бъдат боядисани в някакъв ярък цвят или дори изрисувани.

Абсолютно всякакви обувки могат да се използват за такива композиции: гумени ботуши, маратонки, кецове, сандали, галоши, балеринки, боти, кубинки, мокасини. Що се отнася до цветята в тях, по-добре е да се даде предимство на ярки, непретенциозни растения с неголяма височина.

Важно е, както споменахме и по-горе, саксиите от стари обувки да имат отвори за оттичане на излишната вода. В противен случай корените могат да загният, което ще доведе до смъртта на засадените в тях растения.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA